Acasă Carti Carti dezvoltare personala „Iubirea înseamnă renunțare” – Serios? Cum să vrei să renunți, dacă nu vrei fără el?

„Iubirea înseamnă renunțare” – Serios? Cum să vrei să renunți, dacă nu vrei fără el?

0
„Iubirea înseamnă renunțare” – Serios? Cum să vrei să renunți, dacă nu vrei fără el?
Sursa foto: generationo.rocks

Iubirea este despre libertate, am mai stabilit asta. Iubirea nu înseamnă încătușare, dar de aici și până la a-ți dori ca omul de lângă tine, pe care îl iubești, să plece pentru a-i arăta că îl iubești, este cale lungă. Eu, recunosc, nu reușesc să înțeleg acest aspect. Mă depășește. Și nu pentru că nu mă duce mintea, ci pentru că nu concep asta. Eu unde mă situez în această ecuație? Eu nu contez? Sentimentele mele nu sunt importante?

Poate sunt egoistă, habar n-am, îmi asum, dar sunt o femeie cu sentimente, o femeie care a iubit până la durere și care nu renunță la prima adiere de vânt. O femeie care se iubește și pentru care primează starea ei de bine, confortul psihic și împlinirea. Este rău? Greșesc? Poate că da, dar îmi asum și sunt sigură că nu sunt singura. Mi se pare o crimă monstuoasă, o absurditate, să renunți la dragostea ta doar pentru a-i face lui un bine. Vorbim în cazul în care iubirea este reciprocă, dar există niște disfunționalități care trag relația în jos.

Nu, prietene, cum am învățat pe propria piele, nu cum am citit în cărți, nicio relație nu este perfectă și probleme sunt peste tot. Acum, ce să facem, să ne luăm jucăriile și să plecăm la noi acasă? Sau să abandonăm corabia că este mai comod? Păi, atunci, nu mai e iubire. Iubirea este atunci când trecem de mână, împreună, prin cea mai zbuciumată furtună și încercăm să ajungem la mal. Cum să renunț la tine, când eu te iubesc și tu mă iubești, doar că tu te simți mai „safe” singur? Sau că așa vrei tu? Bun, nu te țin cu forța. Du-te, relaxează-te, adună-te, rezolvă-te, dar nu-mi cere să te las. Pentru că oricât de mult te-aș iubi, nu aș putea și, sincer, nici nu vreau.

Nu insist, nu te forțez, nu te presez. Nu m-ar ajuta. A insista să rămâi lângă mine, atunci când îți dorești să pleci, te îndepărtează și mai tare. Știu asta. Dar, la fel de bine știu că împreună putem să aducem Soarele sau să îl readucem. Fuga nu este o soluție.
Da, sunt cea mai egoistă femeie. Așa este, dar prefer așa decât să îmi depun armele înainte de a începe războiul. Dacă îl pierd, asta este. Nu putem câștiga mereu, dar măcar am fost acolo, nu am pierdut prin neprezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!