Acasă Sanatate Educatie nutritionala Combinații periculoase de alimente

Combinații periculoase de alimente

0
Combinații periculoase de alimente
Sursa foto: blackgirlsguidetoweightloss.com

Alimentația este foarte importantă. Dar și mai importante sunt combinațiile de alimente pe care le faci la micul dejun, prânz și cină.

Unele produse sunt foarte bune când sunt mâncate singure, dar se pot dovedi contraproductive când sunt consumate împreună cu alte alimente. Te întrebi ce fel de combinații de alimente ți-ar afecta sănătatea?  Iată care sunt:

Pâine albă și gem

Deși majoritatea dintre noi ne-am bucurat de pâine și gem în copilărie, se pare că nu este cea mai bună combinație de alimente. Pâinea albă este făină rafinată, iar gemul este zahăr. Asta înseamnă o cantitate mult prea mare de zahăr pentru corp. Dacă totuși vrei să mănânci gem întins pe pâine, alege-o pe cea integrală sau neagră.

Băuturi carbogazoase și pizza

Consumul de amidon, proteine ​​și carbohidrați la o singură masă ar putea suprasolicita sistemul digestiv. Și dacă combini sucul cu pizza, pur și simplu încetinești procesul digestiv. În plus, te vei simți balonată.

Paste cu brânză

Dacă îți plac pastele, evită să le combini cu brânză sau roșii, deoarece ambele pot împiedica digestia amidonului care se găsește în pastele făinoase. Adaugă în schimb verdeață sau legume coapte în paste.

Ouă cu bacon

Această combinație de alimente necesită multă energie pentru a fi digerate. Mănâncă ouă împreună cu roșii în locul baconului. Acidul prezent în roșie stimulează digestia, iar licopenul (din roșie) și vitamina E (din ou) sunt două substanțe nutritive necesare pentru îndeplinirea funcțiilor de către organism.

Salată cu suc de lămâie

Dacă îți place să mănânci salate, trebuie să îți amintesc că substanțele nutritive prezente în aceste legume pot avea nevoie de grăsimi sănătoase pentru a fi asimilate de organism. Dacă ai obiceiul de a pune suc de lămâie în salată, încearcă să adaugi și o lingură de ulei de măsline sau felii de avocado.

Suc de portocale cu fulgi de ovăz

Mulți oameni mănâncă la micul dejun un bol de fulgi de ovăz cu lapte și beau un pahar cu suc de portocale. Dar se pare că nu este cea mai bună combinație! Acidul din portocală poate inferfera cu digestia carbohidraților. Este recomandat să se bea sucul înainte sau după o oră de la terminarea micului dejun. Sau invers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!