AcasăModaCum ne alegem ochelarii de soare?

Cum ne alegem ochelarii de soare?

Published on

spot_img

blondes_women_sunglasses_sunlight_sabrina_smiling_scarf_desktop_1920x1200_hd-wallpaper-1699262

Ochelarii de soare joacă un rol foarte important atât în viața unei femei, cât și a unui bărbat. Pe lângă faptul că reprezintă un accesoriu care nu trebuie să lipsească în zilele toride de vară, aceștia sunt recomandați de doctorii oftalmologi pentru a ne proteja sănătatea ochilor. Sunt de preferat lentilele din stică, însă acestea sunt la prețuri destul de piperate.

Iubesc ochelarii de soare. Dacă aș putea, i-aș purta și iarna. Cel mai bine îmi stă atunci când prind părul în coadă de cal. De fapt, în felul acesta poți vedea mai ușor ce formă are fața ta.

Desigur, nu mi se potrivesc toți. Am fața mică și nu găsesc prea ușor o pereche care să-mi vină bine. De regulă, mă uit la cel mai important lucru pentru mine, și anume, să nu-mi vină mari. Dacă ar fi să aleg doar în funcție de design, credeți-mă că mi-ar plăcea aproape orice pereche de ochelari, însă trebuie să țin cont de forma feței.

Eu am trei perechi, însă nu am ales în funcție de criteriile enumerate mai jos. Pe atunci nu știam foarte bine cum să aleg ochelarii de soare, mă ghidam fix după ceea ce vedeam și după sfaturile primite. Unii îi port atunci când mă îmbrac mai elegant, ceilalți îi iau atunci când sunt îmbrăcată mai lejer, casual sau sport (Ray Ban, de regulă), iar cea de-a treia pereche am luat-o pentru plajă, însă nu am purtat-o decât de câteva ori (achiziționați de la Aldo). Îmi plac la nebunie cei cu lentile galbene, mov, roz, însă nu-i am decât pe cei prezentați mai sus.

Mai jos, aveți un scurt ghid care să vă ajute în alegerea ochelarilor de soare. Informațiile sunt luate de pe net, dar și inspirată dintr-un articol mai vechi de pe vremea când scriam la o revistă.

Pentru fața rotundă:

Persoanele care au față rotundă ar trebui să aleagă ramele în formă rotundă sau pătrată. Sunt de evitat ochelarii oversized.

1
Pentru fața ovală:

Se spune că persoanele care au față ovală sunt privilegiate pentru că au fizionomia perfectă și le este foarte ușor să aleagă o pereche de ochelari. Femeile acestea sunt cu adevărat norocoase!

2
Pentru fața în formă de inimă:

Ei bine, aici este un pic mai greuț, deoarece aceste persoane au fruntea mai lată și bărbia îngustă. Femeile care se regăsesc în această categorie ar trebui să aleagă rame cât mai subțiri, rotunde sau pătrate. În niciun caz, nu alegeți ochelarii supradimensionați!

3
Pentru fața în formă pătrată:

Trăsăturile feței sunt în unghi drept, astfel că sunt recomandați ochelarii cu rame ovale sau rotunde, care vor „îndulci” linia pronunțată a bărbiei.

04

Pentru fața cu formă alungită:

Cei mai recomandați ochelari unt cei cu rame ovale sau dreptunghiulare, meniți să proporționeze chipul perfect.

 

5

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

Oud Mood Elixir, parfumul recomandat doamnelor pentru acestă toamnă

Parfumul a creat dintotdeauna o frumoasă poveste de dragoste cu pielea. Indiferent de PH-ul...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...
error: Content is protected !!