Acasă Moda Cum ne alegem ochelarii de soare?

Cum ne alegem ochelarii de soare?

0
Cum ne alegem ochelarii de soare?

blondes_women_sunglasses_sunlight_sabrina_smiling_scarf_desktop_1920x1200_hd-wallpaper-1699262

Ochelarii de soare joacă un rol foarte important atât în viața unei femei, cât și a unui bărbat. Pe lângă faptul că reprezintă un accesoriu care nu trebuie să lipsească în zilele toride de vară, aceștia sunt recomandați de doctorii oftalmologi pentru a ne proteja sănătatea ochilor. Sunt de preferat lentilele din stică, însă acestea sunt la prețuri destul de piperate.

Iubesc ochelarii de soare. Dacă aș putea, i-aș purta și iarna. Cel mai bine îmi stă atunci când prind părul în coadă de cal. De fapt, în felul acesta poți vedea mai ușor ce formă are fața ta.

Desigur, nu mi se potrivesc toți. Am fața mică și nu găsesc prea ușor o pereche care să-mi vină bine. De regulă, mă uit la cel mai important lucru pentru mine, și anume, să nu-mi vină mari. Dacă ar fi să aleg doar în funcție de design, credeți-mă că mi-ar plăcea aproape orice pereche de ochelari, însă trebuie să țin cont de forma feței.

Eu am trei perechi, însă nu am ales în funcție de criteriile enumerate mai jos. Pe atunci nu știam foarte bine cum să aleg ochelarii de soare, mă ghidam fix după ceea ce vedeam și după sfaturile primite. Unii îi port atunci când mă îmbrac mai elegant, ceilalți îi iau atunci când sunt îmbrăcată mai lejer, casual sau sport (Ray Ban, de regulă), iar cea de-a treia pereche am luat-o pentru plajă, însă nu am purtat-o decât de câteva ori (achiziționați de la Aldo). Îmi plac la nebunie cei cu lentile galbene, mov, roz, însă nu-i am decât pe cei prezentați mai sus.

Mai jos, aveți un scurt ghid care să vă ajute în alegerea ochelarilor de soare. Informațiile sunt luate de pe net, dar și inspirată dintr-un articol mai vechi de pe vremea când scriam la o revistă.

Pentru fața rotundă:

Persoanele care au față rotundă ar trebui să aleagă ramele în formă rotundă sau pătrată. Sunt de evitat ochelarii oversized.

1
Pentru fața ovală:

Se spune că persoanele care au față ovală sunt privilegiate pentru că au fizionomia perfectă și le este foarte ușor să aleagă o pereche de ochelari. Femeile acestea sunt cu adevărat norocoase!

2
Pentru fața în formă de inimă:

Ei bine, aici este un pic mai greuț, deoarece aceste persoane au fruntea mai lată și bărbia îngustă. Femeile care se regăsesc în această categorie ar trebui să aleagă rame cât mai subțiri, rotunde sau pătrate. În niciun caz, nu alegeți ochelarii supradimensionați!

3
Pentru fața în formă pătrată:

Trăsăturile feței sunt în unghi drept, astfel că sunt recomandați ochelarii cu rame ovale sau rotunde, care vor „îndulci” linia pronunțată a bărbiei.

04

Pentru fața cu formă alungită:

Cei mai recomandați ochelari unt cei cu rame ovale sau dreptunghiulare, meniți să proporționeze chipul perfect.

 

5

Articolul precedent Prea sărac să cumpăr lucruri ieftine
Articolul următor Perfectă în imperfecțiune
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!