Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Curajul de a iubi din nou

Curajul de a iubi din nou

1
Curajul de a iubi din nou

12644812_929880807061864_9104504646354977248_n

Îmi spunea o prietenă deunăzi: „M-am ars de atâtea ori că nu-mi mai trebuie iubire cât oi trăi”. Înţeleg din asta doar prima parte. Şi eu am iubit nebuneşte, mi-am pus sufletul pe tavă şi am greşit de nu ştiu câte ori. Dar ştiu că nimic nu este întâmplător şi totul capătă sens mai devreme sau mai târziu.

De câte ori n-am avut şi eu sufletul zdrelit şi însângerat? De câte ori nu mi-am înecat suferinţa într-un pahar de vin, ascultând melodii triste în miez de noapte? De câte ori nu mi-am călcat pe orgoliu?…

Cu toate astea, atunci când apare cineva în viaţa mea, privesc lucrurile pozitiv pentru că pe lumea asta mai există şi oameni buni. Nu mi se pare corect pentru mine să-mi refuz dreptul de a mai iubi, de a-mi deschide braţele pentru un nou partener, care mă poate completa aşa cum am nevoie, mă poate răsfăţa, mă poate face să mă simt specială şi împlinită.

Atunci când îmi pasă de un om, o fac din toate colţurile sufletului meu. Când mă ofer, o fac cu totul, nu pe jumătate. Poate las impresia că e doar o fărâmă din mine, dar eu dau TOTUL.

Sigur că nu mi-e uşor să iubesc din tot sufletul un alt chip. Dar sentimentele vin de la sine. Nu mă pot îndrăgosti peste noapte. Ajung să iubesc un om după ce îl cunosc. Fluturii în stomac îi simt după o perioadă în care am avut timp să văd ce fel de om e şi cum se comportă cu mine. Atât în casă, cât şi în societate. Şi ştiu că bărbatul vieţii mele va îndeplini acele criterii şi va corespunde pricipiilor mele.

Articolul precedent Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât cât poţi duce
Articolul următor Trecutul trebuie să rămână trecut. Cine te iubeşte, o face pentru ceea ce eşti astăzi.
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!