Acasă Carti Carti dezvoltare personala Dacă îl iubești, nu-l lăsa să plece, dar nu alerga după el. Dacă te iubește, va rămâne sigur!

Dacă îl iubești, nu-l lăsa să plece, dar nu alerga după el. Dacă te iubește, va rămâne sigur!

0
Dacă îl iubești, nu-l lăsa să plece, dar nu alerga după el. Dacă te iubește, va rămâne sigur!
Sursa foto: theculturetrip.com

Recunosc, sunt niște clișee care se aplică în mod complet diferit și se trăiesc la fel de diferit de la persoană la persoană, de la o relație la alta. Esența este însă aceeași. Nu-l strânge cu ușa și oferă-i libertate. Tu, la rândul tău, ai nevoie de aceleași lucruri. Dacă există iubire și este reciprocă, niciunul dintre voi nu se va împiedica. Sau, dacă se va întâmpla, vă veți întoarce.

Eu am un principiu: încerc să ofer ceea ce mi-ar plăcea mie să primesc. Nu fac ceea ce nici mie nu mi-ar plăcea să mi se facă. E drept, mă mai abat de la el, pentru că impulsivitatea mea este mai puternică decât orice alt sentiment, dar încerc să mă repliez chiar și după un atac.

Revenind. Am tot auzit replica asta: „Lasă-l să plece. Se va întoarce dacă te iubește!” Bun, așa o fi, dar dacă în drumul lui îl vrăjește o alta atât de tare încât uită și cea mai mică urmă de iubire pe care ți-o purta? Ce faci atunci? Tu te-ai mai întoarce în brațele celui care te-a lăsat să pleci? Care nu a făcut nimic să te oprească? Îmi permit să spun că nu. Și, în definitiv, de ce te-ai mai întoarce? Când există riscul să nu mai ai la cine, dar este o altă discuție asta.

Găsește calea de mijloc

Tocmai de aceea spun să nu îl lași să plece, dar nici nu alerga după el. Trebuie să se găsească o cale de mijloc, astfel încât nici el să nu se simtă îngrădit, să își simtă libertatea, dar, în același timp, să își recunoască iubirea și apartenența relației cu tine.

Un alt clișeu spune că: „dacă te iubește, revine la tine”. Bun, depinde de unde revine. Că dacă revine dinrt-un alt pat, din brațele alteia, cred că avem o problemă cu acea iubire. Eu știu că sunt două sentimente complet diferte, care se completează cumva unul pe celălalt, dar tot infidelitate se numește, iar eu nu văd așa libertatea.

Pentru mine, libertatea este atunci când nu te simți presată, obligată, constrânsă sau supusă într-o relație. Când ești aceeași tu, cu plăcerile tale, cu nebuniile tale, cu reacțiile tale, cu prietenii tăi, cu familia ta, cu neputințele tale, dar fiind într-o relație. Asta înseamnă pentru mine libertate. Și dacă tu ești acceptată și iubită așa, în egală măsură trebuie să oferi și tu. Doar zic, nu oblig!:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!