AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuDe unde vine plăcerea românului de a cumpăra cât mai multă mâncare?

De unde vine plăcerea românului de a cumpăra cât mai multă mâncare?

Published on

spot_img

Niciodată nu am găsit o explicație. Să nu credeți că întrebarea de mai sus nu mă vizează și pe mine. Când intru în hipermarchet, uneori chiar umplu căruciorul. Pun te miri ce, de la ouă, lapte, fructe, legume, carne (întotdeauna carne!), pop corn sau pufuleți, ori ingrediente pentru mâncare chinezească (pentru că e nașpa să ți se facă poftă și să nu ai în casă ce-ți trebuie) până la chestiuțe de femeie, gen spray deodorant + antiperspirant, pastă de dinți (deși mai sunt vreo două începute pe acasă), dischete demachiante etc, sau alte chestii serioase pentru casă, precum becuri (să fie, nu se știe când se arde vreunul și să am de înlocuit), două farfurii (îmi plac mult cele albe, cu model pe margine, astfel că iau, din când în când, câte două), o floare în ghiveci, uneori, un odorizant pentru mașină ș.a.m.d. Pregătită ca pentru război.

Tot ce am scris mai sus, mănânc și folosesc. Nu arunc niciodată absolut nimic. Așa că, în ceea ce mă privește, am răspuns la întrebarea din titlu. Îmi place să mănânc bine. Aşa că da, ştiu de ce cumpăr. Plus că este şi tentant, când vezi atâtea lucruri frumos aranjate, parcă-ţi iau ochii.

Bun… Dar cei care aruncă super multă mâncare? Cunosc familii care cumpără în prostie, nu doar de Paște sau de Crăciun (atunci chiar că exagerează cu „a avea de toate pe masă”), ci lunar, la fiecare salariu. Salamul sau parizerul feliat nu rezistă decât câteva zile. Dar ei iau o juma’ de kil, iar apoi ajunge hrană pentru câinii străzii (ceea ce, sigur, nu e tocmai rău, dar la mine în zonă nu am mai văzut un câine al străzii de câţiva ani). Legumele, de asemenea, nu rezistă pentru foarte multă vreme (eu obișnuiesc să le mai și congelez, când văd că nu reușesc să le termin de mâncat). Și multe altele pe care le-am văzut aterizând la ghenă.

Pentru ce atâta risipă? Doresc să înțeleg. De ce să dai banii și apoi să arunci? Să ne înțelegem, persoanele despre care am scris aici sunt oameni de rând, care muncesc de dimineața până seara, deci nu au un trai la nivel înalt. Nu mai vorbesc aici și de poluare, că deja intru în altă discuție. Ci doar de banii aruncați în coșul de gunoi. De ce?

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!