Acasă Filme „Există viaţă şi după marile greşeli pe care le faci”

„Există viaţă şi după marile greşeli pe care le faci”

6
„Există viaţă şi după marile greşeli pe care le faci”

elderly-enjoy-life

Ei, nu am plâns, dacă vă aşteptaţi să încep cu asta. Nu este un film care mi-a smuls lacrimi, dar are o poveste frumoasă. Iar subiectul este unul foarte interesant: plagiatul. Faptul că încerc să public primul roman m-a făcut să aleg acest film. Şi să-mi răspund la întrebarea: „Eu ce aş fi făcut dacă aş fi fost în locul lui?”.

În mod sigur, aş fi procedat la fel. Dacă mi s-ar întâmpla să găsesc într-o geantă veche nişte coli ce conţin o poveste de viaţă, fără să ştiu cui aparţin acele cuvinte, da, eu aş transcrie şi aş trimite unei edituri. Dacă aceasta ar fi singura şansă ca şi cărţile mele să fie luate în considerare, da, aş face-o.

Pentru că „există viaţă şi după marile greşeli pe care le faci”. Deşi, trebuie să recunosc, la mine nu s-ar numi tocmai o greşeală, pentru că dacă spun cu atâta convingere că „da, aş face-o”, pare că ştiu la ce mă înham.

Dar atunci când eşti refuzat şi primeşti dezamăgire după dezamăgire, iar acest mic „semn” îţi apare în cale, fără să ceri, fără să aştepţi, fără să ştii de unde… iei în calcul orice variantă.

Un scenariu foarte bun, cu actori care îmi plac foarte mult: Bradley Cooper, Zoe Saldana (pe care am îndrăgit-o din „Columbiana”), Olivia Wilde, Jeremy Irons, Dennis Quaid.

În film este folosită tehnica povestirii în ramă. La început este vorba despre un scriitor aspirant, care, după ani întregi de eşecuri, reuşeşeşte să dea lovitura cu un roman ce are succes. Viaţa lui devine extraordinară, toată lumea iubeşte cartea, câştigă premii peste premii, frumoasa lui soţie îl susţine în continuare ş.a.m.d, toate sunt roz. Din păcate, manuscrisul nu-i aparţine…

Finalul filmului… hmm, trebuie să-l vedeţi. Nu pot spune decât că n-a fost chiar pe placul meu, voiam să mai văd ceva, nu să se oprească acolo.

Şi acum, pentru că e vorba de plagiat, mi-am adus aminte de o chestie. Cu tot riscul de a fi judecată, eu nu l-am blamat pe Victor Ponta pentru acea lucrare. Are el greşeli mult mai grave pentru care plăteşte sau va plăti, la un moment dat. Oh, sunt convinsă că nu e uşor să joci rolul lui. Şi chiar nu ştii încotro de duce viaţa şi ce eşti tentat să faci…

”Toti trebuie să facem alegeri în viață, însă cel mai greu este să trăim cu ele”.

Articolul precedent Citatul zilei
Articolul următor „Eşti fericită? Văd că porţi inel. Am înţeles, voi trage dungă peste…”
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

6 COMENTARII

  1. La Atitudine in Arges ai incercat? Nu stiu unde au sediul,mi se pare ca au site,poate gasesti acolo info. Sau in televiziune? Peste 2 sapt vin la Mioveni cu piticii si stam ceva timp,poate vii intr.o dup.amiaza sa ne vedem,sa te mai plimbi… 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!