AcasăFilmeFilmul de weekend: Kaiulani, prințesa barbară

Filmul de weekend: Kaiulani, prințesa barbară

Published on

spot_img

După ce mi s-a spus că semăn cu Prințesa Ka’iulani, am căutat-o. Și mi-am zis să văd filmul. Semăn cu o prințesă, da! 😁 Nu că nu m-aș simți și eu o prințesă în viața reală. Mai rămâne să devin regină. Mă rog, să apară regele întâi 😅. Si apoi să dăm o fugă până colea, in Hawaii 🙈. 

Lăsând gluma la o carte, eu poate că am ceva trăsături, nu neapărat că semăn (oricum se întâmplă deseori să mi se spună că semăn cu diverse personalități) – ochii, de exemplu; ai mei sunt mici, de asiatică :D. Însă au găsit actrița perfectă pentru a juca rolul acestei prințese a Hawai-ului. Chiar este o mare asemănare între cele două.

Ka‘iulani: ”I idolized my mother. She was charming; very brilliant, very happy and sunny; we worshiped each other. And I have missed her every day from the first dreadful day she died”.

Filmul nu este ficțiune, ci istorie. Este bazat pe o poveste reală, despre încercările prinșesei de a menține independența Hawai-ului împtriva colonizării americane. Și astăzi nativii hawaieni se consideră nedreptățiți de americani. În 1893, când monarhia a fost înlăturată și noul guvern a încercat să devină parte a Statelor Unite, Prințesa Ka’iulani a luptat (și a câștigat) pentru dreptul la vot al băștinașilor.

Film versus realitate

Povestea din realitate este aproape întru totul respectată în film, mai puțin partea în care ea se îndrăgostește în timpul șederii sale în Anglia. Mișto momentul în care tânărul englezul îi ridică cele 50.000 de jupe de sub rochie pentru a-i vedea glezna. Eh, d-aia-s eu așa “demodată” și-mi plac rochiile/fustele în cloș midi și lungi. Nu trebuie să vadă toți… glezna 😁🙈.

Din păcate, nu avem o poveste cu un happy-end, așa cum ne așteptăm atunci când există dragoste și puțin romantism. Kaiulani trebuie să-și onoreze îndatoririle de prințesă, chiar dacă poporul ei piere, și renunță la cel pe care îl iubește (și reciproc, pentru că nici el nu este dispus să renunțe la viața lui din Anglia).

Curajoasă din fire, Kaiulani îndrăznește să apeleze la președintele Grover Cleveland, cu care și reușește să se întâlnească la Casa Albă. Dar până atunci, trebuie să facă față presei americane. Jurnaliștii și publicul s-au confruntat cu o prințesă regală modernă care purta rochii elegante și era vorbitoare de atât de hawaiană, cât și de engleză. Ea devine astfel cunoscută în întreaga lume pentru inteligența și pentru determinarea ei.

Cine a fost Prințesa Kaiulani

De fapt, Victoria Kaʻ iulani Kalaninuiahilapalapa Kawekiu i Lunalilo Cleghorn a fost numele ei, s-a născut pe 16 octombrie 1875 și a murit la 6 martie 1899, la vârsta de doar 23 de ani, cu dezamăgirea și tristețea că nu a putut face mai multe pentru poporul ei. A fost moștenitoare a tronului regatului Hawai și a deținut titlul de prințesă moștenitoare.

Unde poti vedea filmul ”Prințesa barbară”

Inițial l-am căutat în engleză, dar imediat mi-au apărut și variante pe site-uri care au subtitrare. Filmul nu este de zece, însă mi-a plăcut povestea. Iar pentru o seară liniștită, este tocmai bine de vizionat :).

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Ce filme și seriale adaptate după cărți vor apărea în 2021

Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțille și filmele adaptate... unde părerile...
error: Content is protected !!