Acasă Filme Filmul de weekend: Legendele toamnei

Filmul de weekend: Legendele toamnei

6
Filmul de weekend: Legendele toamnei

Băi, ce bărbat a fost (şi încă este) Pitt acesta! Vai, ce bărbat frumos, ce trăsături, ce ochi, ce buze, ce privire şi ce zâmbet! Când îl vezi ai zice că parcă prea frumos ca să fie şi adevărat. Dar nah, omul chiar există şi nu degeaba a fost numit unul dintre cei mai frumoşi şi sexi bărbaţi de la Hollywood. Nu-l mai văzusem de mult timp jucând într-un film. Şi mă bucur că am revăzut „Legends of the fall”, ca să mi-l reamintesc pe acest frumos şi sexos bărbat. Şi acum, la cei 54 de ani ai săi, îţi vine să-l doreşti, dacă n-ar fi totuşi vârsta şi imposibilitatea de a-l întâlni.

Dar să vorbim despre film, mai bine :).

Atât de tare mă fascinează filmele care au ca subiect războiul, încât nu mă pot plictisi vreodată să vizionez genul acesta. Deşi a apărut acum foarte mulţi ani (în 1994), încă dăinuie (iată, eu am ales să-l revăd, dintrea atâtea alte filme care abia au apărut).

Cei trei fraţi Ludlow, Alfred, Samuel şi Tristan, nu iau în seamă interdicţia tatălui lor, colonelul William (minunatul Anthony Hopkins – PS: Nu vă supăraţi pe mine pentru ce spun acum, însă, în filmul acesta, seamănă incredibil de bine, mai ales din profil, dar nu numai, cu Liviu Dragnea! Poate din cauza mustaţei, dar vă spun, seamănă foooarte bine!), care întorsese spatele unei cariere militare, pentru că era scârbit şi dezgustat de Guvern în general (de fapt, Guvernul avea o problemă cu indienii, iar colonelul este bun prieten cu un indian, bătrânul One Stab, care şi narează întreaga poveste). Nu pot trece mai departe fără să spun de acest mare actor că are rolul vieţii sale în acest film. În toate filmele, Hopkins joacă bine, dar aici o face genial, prin trasnformările de la comic la dramatic.

Julia Ormond, în rolul lui Susanah, debordează de frumuseţe, sexualitate şi senzualitate. Nu degeaba toţi cei trei fraţi sunt îdrăgostiţi de ea şi ajung să o aibă, unul câte unul. Fiind logodnica lui Samuel, tânăra aşteaptă alături de tatăl celor trei fraţi, ca acesta să se întoarcă acasă. Momentul în care Samuel este ciuruit de gloanţe sub ochii lui Tristan, iar acesta îl înjunghie pentru a-i scoate inima, îţi taie pur şi simplu răsuflarea.

Tristan, care este, efectiv, enervant de frumos (desigur, este el, Brad Pitt), o înnebuneşte pe draga Susanah, îndrăgostindu-se de el şi iubindu-l chiar şi după despărţire. Pentru că, deşi o iubeşte şi el, Tristan decide să plece… în căutarea eu-lui. Este momentul în care Susanah se căsătoreşte cu cel de-al treilea frate (asta după ce Tristan îi scrie un bilet în care îi transmite că totul între ei a murit şi să-şi găsească pe cineva pentru a fi fericită – ca şi în zilele noastre, nu?:) ), care are deja o carieră strălucită în politică, acesta rupând astfel relaţia cu tatăl său.

Reapare frumuşelul nostru, după o perioadă nebună din viaţa lui, în care se iubeşte cu multe femei şi se descoperă pe sine. Nu vă mai povestesc ce se întâmplă de aici încolo. Pentur cine l-a văzut la vremea lui, îi recomand să îl revadă. Un film atât de bun poate fi văzut oricând.

Articolul precedent Dalai Lama: 10 lecţii de viaţă
Articolul următor Mic dejun dulce sau sărat
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

6 COMENTARII

  1. Uf, Roxana, pesedista mica, daca era LeaveU macar pe jumatate de inteligent cat e Antony, eram departe. Dar se pare ca lumea este mai concentrata lumea pe ce ai scris, decat pe film. Poate din punctul tau de vedere, vedeta e Tristan, sau poate nu, dar clar, dupa modul de actiune a personajului acestuia seamana tare cu multe figuri masculine ale zilelor noastre, deci la momentul actual, putem sa ne consideram ignorante amandoua, caci in contextul actual: vrem ca personajul lui Brad, sa fie cheia filmului. Ce sa zic, nu dam inainte, pentru ca e mai usoara critica, decat respectarea punctului de vedere a celorlalti. P.S.: asta inseamna democratie! Semnat: Anonima ta, tot cu 🙂 pe buze.

  2. Nu am zis ca seamana cu Dragnea la altceva decat fizic, indeosebi prin mustata. Revedeti filmul si fiti atente, va rog. Alte doua persoane mi-au zis ca nu ma insel si ca da, seamana. Ca nu rasare, e partea a doua. Asta fuse parerea mea, nu am facut pe nimeni vedeta. Si probabil ca am sa spun despre fiecare film bun in care a jucat Hopkins (film pe care il vad/revad) ca e mai misto ca niciodata. Ca asa m-a impresionat pe mine in acel moment.

  3. Controversele nu-și au rostul in niciun fel! Filmul este superb! Cititul este o artă pe care o descoperi inca de mic care te ajută să te dezvolti intelectual și nu numai!!! Subscriu Roxana!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!