Acasă Filme Filmul de weekend: Million dollar arm

Filmul de weekend: Million dollar arm

2
Filmul de weekend: Million dollar arm

“Million dollar arm” este un film inspirat dintr-o poveste reală. Doi puști din India reușesc să învețe baseball și devin jucători ai unei echipe din America. 

Mesajul filmului este pe cât de clișeic pe atât de real: indiferent de unde vii, de ce studii ai sau nu, de culoarea pielii sau de posibilitațile financiare, dacă ai puțin talent și depui muncă și efort, ai toate șansele să reușești în ceea ce-ți propui. 

Subiectul filmului

Aflat în faliment, lui JB Bernstein îi vine o idee genială: să meargă în India și să găsească doi jucători talentați pe care să-i antreneze, iar apoi să-i promoveze în speranța că vor intra într-o echipă din Major League Baseball din SUA. Însă misiunea nu este deloc ușoară, iar totul pare să fie mai dificil decât și-a imaginat. Cu atât mai mult cu cât cei doi băieți în care acesta vede potențial nu sunt nici măcar jucători de cricket (cel mai jucat sport din India și preferat de americani). Dar JB riscă și le oferă șansa vieții lor. Unor puști care n-au părăsit niciodată nici măcar satul în care s-au născut.

“Indienilor le place să claxoneze și să ocolească sistemul”. Ocolitul sistemului e de înțeles. Se întâmplă peste tot în lume atunci când vrei să faci o treabă, iar lucrurile se mișcă cu încetinitorul. Asta cu claxonatul nu am înțeles-o nici până la finalul filmului. Poate îmi explică cineva care a fost în India :D.


…Mirosul de sărăcie. Copii săraci și fericiți. Presimt că India mă va fascina din momentul în care voi pune piciorul pe cel pamant. De la cultură, religie, gastronomie, chiar și influențele britanice. 

“Million dollar arm” este un film bun, cu un mesaj puternic, însă, din păcate, nu unul extraordinar, departe de a fi considerat capodoperă. Păcat. S-ar fi putut. Impresionează prin simplul fapt că a pornit de la o poveste reală. Una despre vise, șanse, oportunități. Mi-ar fi plăcut să nu grăbească anumite situații. Filmul durează două ore, dar încă o jumătate de oră în care să se fi axat ma mult pe sentimentele lui JB, pe relația dintre el și puști, chiar și pe relația dintre el și Brenda (da, da, avem și un pic de love în filmul ăsta, căci personajul nostru este… hai să nu-i spun dragului de el afemeiat, ci doar… hm, nu găsesc cuvântul potrivit, să zicem că are în fiecare noapte un model 😁). În rest, merită nota 7, poate un 7,3 :). 

Dinesh (Madhur Mittal, left), Rinku (Suraj Sharma), JB Bernstein (Jon Hamm) and Amit (Pitobash) in a scene from the motion picture “Million Dollar Arm”. CREDIT: Ron Phillips, Disney Enterprises [Via MerlinFTP Drop]
Ce buget a avut pelicula “Million dollar arm”

Bugetul a fost de 25 de milioane de dolari. Dar și mai importante au fost încasările, de aproape 40 de milioane de dolari. 

Articolul precedent Vrei să te căsătorești cu soțul meu?
Articolul următor TEST de CULTURĂ GENERALĂ: Cine face 10 din 10?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. *criCket, cel mai jucat sport din INDIA.

    Poza de inceput are vreo legatura cu articolul? Si sa ramanem tot aici, a cazut prosopul de pe domnisoara din fotografie dupa blitz? Nu de alta, dar sa nu raceasca, pare sensibila.

    • Corect. Merci, am editat.
      Ce spui mai departe nu are legatura cu articolul. Dar cum eu am pus poza aia, imi asum sa accept si restul comentariului :). Eu vad ca prosopul statea normal. Nu era picat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!