AcasăFilmeFilmul de weekend: Million dollar arm

Filmul de weekend: Million dollar arm

Published on

spot_img

“Million dollar arm” este un film inspirat dintr-o poveste reală. Doi puști din India reușesc să învețe baseball și devin jucători ai unei echipe din America. 

Mesajul filmului este pe cât de clișeic pe atât de real: indiferent de unde vii, de ce studii ai sau nu, de culoarea pielii sau de posibilitațile financiare, dacă ai puțin talent și depui muncă și efort, ai toate șansele să reușești în ceea ce-ți propui. 

Subiectul filmului

Aflat în faliment, lui JB Bernstein îi vine o idee genială: să meargă în India și să găsească doi jucători talentați pe care să-i antreneze, iar apoi să-i promoveze în speranța că vor intra într-o echipă din Major League Baseball din SUA. Însă misiunea nu este deloc ușoară, iar totul pare să fie mai dificil decât și-a imaginat. Cu atât mai mult cu cât cei doi băieți în care acesta vede potențial nu sunt nici măcar jucători de cricket (cel mai jucat sport din India și preferat de americani). Dar JB riscă și le oferă șansa vieții lor. Unor puști care n-au părăsit niciodată nici măcar satul în care s-au născut.

“Indienilor le place să claxoneze și să ocolească sistemul”. Ocolitul sistemului e de înțeles. Se întâmplă peste tot în lume atunci când vrei să faci o treabă, iar lucrurile se mișcă cu încetinitorul. Asta cu claxonatul nu am înțeles-o nici până la finalul filmului. Poate îmi explică cineva care a fost în India :D.


…Mirosul de sărăcie. Copii săraci și fericiți. Presimt că India mă va fascina din momentul în care voi pune piciorul pe cel pamant. De la cultură, religie, gastronomie, chiar și influențele britanice. 

“Million dollar arm” este un film bun, cu un mesaj puternic, însă, din păcate, nu unul extraordinar, departe de a fi considerat capodoperă. Păcat. S-ar fi putut. Impresionează prin simplul fapt că a pornit de la o poveste reală. Una despre vise, șanse, oportunități. Mi-ar fi plăcut să nu grăbească anumite situații. Filmul durează două ore, dar încă o jumătate de oră în care să se fi axat ma mult pe sentimentele lui JB, pe relația dintre el și puști, chiar și pe relația dintre el și Brenda (da, da, avem și un pic de love în filmul ăsta, căci personajul nostru este… hai să nu-i spun dragului de el afemeiat, ci doar… hm, nu găsesc cuvântul potrivit, să zicem că are în fiecare noapte un model 😁). În rest, merită nota 7, poate un 7,3 :). 

Dinesh (Madhur Mittal, left), Rinku (Suraj Sharma), JB Bernstein (Jon Hamm) and Amit (Pitobash) in a scene from the motion picture “Million Dollar Arm”. CREDIT: Ron Phillips, Disney Enterprises [Via MerlinFTP Drop]
Ce buget a avut pelicula “Million dollar arm”

Bugetul a fost de 25 de milioane de dolari. Dar și mai importante au fost încasările, de aproape 40 de milioane de dolari. 

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...
error: Content is protected !!