AcasăArhivaFilmul de weekend pe NETFLIX: Palmieri în zăpadă

Filmul de weekend pe NETFLIX: Palmieri în zăpadă

Published on

spot_img

Aproape trei ore m-a ținut filmul acesta în fața televizorului. Dar nici pic de regret nu am. Frumos și emoționant în același timp, abia la final am plâns, deși nu a fost neapărat un fim răvășitor. Apărut în anul 2015, „Palmieri în zăpadă” este un film ce o să vă captiveze din prima. Imdb îi dă nota puțin peste 7, dar eu zic lejer 8.

 • Data apariției: Decembrie 2015
 • Genul: Dramă Romantică
 • Actori:  Mario Casas, Berta Vázquez, Adriana Ugarte, Macarena García
 • Regizor: Fernando González Molina
 • Notă imdb: 7.3

Povestea filmului „Palmieri în zăpadă”

Evenimente istorice reale se îmbină cu o poveste de dragoste imposibilă, dar care dăinuie mai bine de 65 de ani. Pentru ca Spania să se dezvolte din punct de vedere economic, a călcat peste cadavrele popoarelor colonizate. Povestea este despre o tânără indigenă, pe nume Bisila, și fiul unui colonist venit pe insula din Guiana Spaniolă, pe nume Killian. Conform tradiției, ea trebuie să se căsătorească, dar cei doi ajung să trăiască o minunată poveste de iubire. Toate acestea se întâmplau în 1953.

40 de ani mai târziu, nepoata lui Killian vin pe insulă pentru a descoperi secretele îngropate aici.

Distribuție „Palmieri în zăpadă”

Același regizor și același actor în rol principal: Fernando González Molina și Mario Casas. Nu vă spun nimic aceste nume? Nada, absolutamente nada? 🙂 Bine, permiteți-mi să vă reamintesc. Cine a văzut ”Tres metros sobre el cielo” și, mai târziu, ”Tengo ganas de ti”? Dacă nu, ar trebui (deși aș spune că e discutabil și că depinde de vârstă; nu știu dacă mi-ar mai plăcea astăzi, dar la vremea respectivă mi-a plăcut enorm). Marios Casas, la vârsta de 33 de ani, are deja o carieră strălucită în industria cinematografică. El îl interpretează extraordinar pe Killian. Bisila este interpretată de Berta Vasquez, o actriță ucrainiană, în vârstă de 27 de ani. Cei doi au format un cuplu și în realitate, în perioada filmărilor. La o adică, și eu aș forma un cuplu cu ea… cu el… Sunt frumoși tare, dar ea e ceva ce-ți vine să privești de dimineața, de când te trezești până seara, când te pui la culcare :D. E frumoasă tare. Nu am mai văzut-o prin alte filme, dar mi-ar plăcea. Nu e doar frumoasă, cât și talentată.

Berta Vazquez si Mario Casas sunt actorii principali din pelicula „Palmieri in zapada”
Berta Vazquez si Mario Casas sunt actorii principali din pelicula „Palmieri in zapada”

Mai avem o proveste de dragoste, iar aici personajul principal feminin este interpretat de Adriana Ugarte, și ea frumușică, în vârstă de 34 de ani. Ea ajucat într-o altă dramă, ”Julieta”.

Opinia mea

În primul rând, coloana sonoră este sublimă, iar peisajele – așa cum ne-am obișnuit deja pe Netflix – mirobolante. Povestea, interpretarea, toate mi-au plăcut. ”Palmieri în zăpadă” este genul acela de producție pe care nu o uiți prea ușor. Este un film pe care ți-l vei aminti peste ani și ani, când vei vrea să revezi un film vechi, dar bun. Cum spuneam, interpretarea a fost excelentă. Are cam tot ce îi trebuie pentru a fi un film bun.

Teme abordate

 • istorie
 • rasism
 • sclavie
 • secrete
 • dragoste imposibilă
 • diferență între culturi etc

Cartea „Palmieri în zăpadă”

…Sau, mai degrabă, ”Palmeras en la Nieve”, de Luz Gabas, care a scris despre trecutul colonial al Spaniei și a publicat acest roman în 2012. Nu l-am găsit tradus încă în română, însă m-aș încumeta să-l citesc în spaniolă. Îmi păcea mult limba spaniolă, când mă uitam la telenovele :). Dacă voi găsiți cartea pe Libris, pe Elefant sau pe alt site, dați-mi de știre, por favor :P.

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...
error: Content is protected !!