AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuÎncă mă întreb: de ce e atât de promovată prostia?

Încă mă întreb: de ce e atât de promovată prostia?

Published on

spot_img

evelina-negara-prostie-la-superlativ copy

Eu am zis întotdeauna că am o problemă cu agramaţii şi neşcolarizaţii. Şi n-am nicio părere de rău atunci când dau „unfriend” pe FB sau „ignore” pe Messenger unor persoane care nu ştiu a scrie corect limba română.

Recunosc, greşeli fac şi eu, lacune am şi eu, multe mai am şi eu de învăţat. Nu mă feresc s-o spun, dar caut să învăţ mereu tot ceea ce observ că nu ştiu.

Nu înţeleg nici acum ce caută toţi retardaţii şi toate duduile la televizor şi de ce se vinde atât de mult prostia. Toate maimuţărelile şi scălămbăielile, care implică sexualitatea, vulgaritatea, violarea spaţiului intim, toate mizeriile astea poluante sunt promovate pentru că aduc rating. Şi au mare succes în rândul oamenilor slab cultivaţi.

Şi nu vorbesc aici doar de televiziuni, căci nici presa scrisă nu este mai brează. Prezentarea trunchiată şi tendenţioasă se regăseşte în mai toate ziarele şi revistele.

Chiar la revista la care lucrez eu, mi se spune să pun poze cu femei cât mai sexi şi mai dezbrăcate. Dar asta n-ar fi tocmai o problemă, ceea ce e frumos place ochiului, chiar şi eu prefer să văd astfel de fotografii într-o revistă.

Îmi spunea o cunoştinţă din presă acum ceva timp că vrea o colaborare cu Bianca Drăguşanu. Şi am întrebat în ce consta acea colaborare, ce poate scrie Bianca atât de inteligent încât să se citească. Iar răspunsul m-a frapat: „Asta e şi ideea, să scrie cât de prost şi de incorect gramatical ştie ea, pentru a se face singură de râs, iar noi să avem cât mai mulţi cititori”.

Eu am lucrat prima dată la ziarul Argeşul din Piteşti şi vă spun sincer că nu am mai întâlnit nicăieri un cotidian ca acela. Nu ştiu dacă şi-a schimbat profilul, dar ţin minte că directorul zicea mereu la şedinţe vorba asta: „Nu vreau să văd pe prima pagină titluri agresive însoţite de imagini cu femei înjunghiate, copii morţi sau mai ştiu eu ce accidente…”. Ziarul se află şi azi pe piaţă, deci fără a fi scos în evidenţă tot ce este negativ în viaţa de zi cu zi.

Până şi desenele animate au început să fie pornografice, naiba! Singurele care au rămas „curate” sunt Tom & Jerry.

Cred că explicaţia e mai simplă decât ar putea cineva să o ofere. Să vă dau un exemplu. Există o emisiune care se numeşte Te vreau lângă mine. Băi, deci mă uit uneori şi eu. Mă face să râd, pe bune! Atât de multă prostie într-un singur loc de nu-ţi vine să crezi.

Oricum, conchid că televizorul este dăunător pentru minţile sănătoase. În ultima vreme, singurul canal pe care îl ţin deschis este Digi 24 (deşi, culmea, nu mă omor după politică). Bine, şi uneori pe Kanal D, pentru că nu pot renunţa la telenovela turcească Trădarea :D.

Faza cea mai tare e că, dacă ar fi să fac un sondaj de opinie, 10 din 11 oameni detestă emisiunile jalnice şi scandalurile dezagreabile din showbiz. Şi majoritatea oamenilor, de fapt. Dar nu opreşte nimeni fluxul acesta de prostie emanată de mass-media.

De asemenea, am observat că cele mai citite articole de pe blogul meu sunt acelea în care vorbesc despre sex. Am avut câteva texte în care am scris un pic mai… vulgar, să zic aşa, dar m-am oprit. Nu-mi stă în fire. Dacă am să mai aduc în discuţie acest gen de articole am s-o fac oarecum cu perdea, păstrându-mi limbajul de lady. La urma urmei, blogul ăsta nu mă face nici faimoasă, nici bogată.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!