Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Iubi, vrei să îţi fiu fashion advisor?

Iubi, vrei să îţi fiu fashion advisor?

0
Iubi, vrei să îţi fiu fashion advisor?

 

Zilele trecute discutam cu Roxana despre ceva ce presupun că ni s-a întâmplat tuturor la un moment dat. Stop! Nu vă gândiți că e ceva rau, doar pentru că intră pe fir “Anonim :)”, cu zâmbetul pe buze!  Ei bine, subiectul era: cum să îi spui partenerului că nu îți place cum se îmbracă. De fapt, tu, Roxana, m-ai provocat, recunoaște! 😀

Încep prin a povesti un lucru personal, mi s-a întâmplat să fiu în postura asta, când am primit întrebarea: „Auzi, dragă, dar tu de unde îți cumperi hainele?” Acum, reacția perfect normală și de înțeles, cred eu, a fost să întreb la rândul meu: „De ce întrebi asta?”. Iar minunăția a fost grăită: „De curiozitate”. Mama ei de curiozitate, fix aia a omorât pisica! Ca să nu intru prea tare în povești, pot spune că, în prima secundă, am simțit umilință, în a doua secundă, am înțeles de ce mi s-a pus întrebarea, iar în următoarele am simțit mândrie, pentru că înțelegeam de ce nu aș fi putut avea un viitor cu acea persoană. Trist și amuzant, pentru că îmi plăcea tare ca persoană, asta e partea tristă, iar de  atunci nu mi-a mai plăcut. Amuzant, pentru că mi-a arătat de ce nu merită.

În fine, e ciudat cum viața îți dă palme și mâini de ajutor în același timp, și e și mai ciudat cum singur mulțumești mai târziu pentru palmele acelea pline de ajutor, nu?

Acum, nu aș zice că fiecare dintre noi nu își dorește parteneri și partenere îmbrăcați frumos, de parcă doar ce au pozat pentru nu știu ce revistă de renume și, dacă ar mai avea și minți sclipitoare și caracter de nota 20, ar fi ideal, dar tindem câteodată să fim ușor superficiali și, așa cum v-am obișnuit, pentru a elimina ideea că sunt o persoană răutăcioasă, aș prefera  să împărțim subiectul pe trei categorii:

1.Ai un partener/ parteneră captivat/ă de un job sau o activitate care nu îi permite să urmărească așa zisele trenduri (eu, personal, mă îmbrac cum mă taie capul, sper că aleg bine, dar nu urmăresc trendurile și oricum nu îmi place shoppingul, îl detest și nu am timp de urmărit moda), dar care, cu certitudine, dacă ai avea o discuție sinceră, te va înțelege, dacă îi explici frumos cum crezi că îi va sta bine și, de ce nu, poate dacă ai motive întemeiate, te va asculta și chiar va schimba ceva în privinta asta (să fim sinceri, și ei știu că nu intră la categoria “Cei mai bine îmbrăcați”).

2. Situația mea preferată și acum, acum simt cum crește nivelul rautății :D, partenerul/ partenera, care își cumpără hainele doar de firmă, și nu numai că nu își ia altceva, dar parcă ar umbla cu eticheta, cu tot cu prețul și brandul pe afară, acel tip de partener, care are un ceas aproape de firmă, semi-făcătură, dar ar pune săgeți luminoase către încheietura mâinii, numa’ să se vadă că e “DĂ FIRMĂ”. Genul de persoană, care ți-ar lua de ziua ta un articol vestimentar de 1000 de euro, deși tu nu dai doi bani pe chestiile astea sau poate că tu esti mai cool îmbrăcat/ă decât cel/cea de lângă tine, deși hainele tale poate au costat 300 lei și ale ei/lui 1000 euro, numai că tu arați ca un star și el/ea, banner-ul pentru promovarea firmei “X”. Ei, aici, cred eu, că dragostea poate să fie ea, oarbă, leșinată, dar până la urmă, nu te mai abții și faci cursuri de stil vestimentar, căci altfel, dragostea vieții tale nu va înțelege că tu iubești persoana așa cum e, și nu banii pe care i-a cheltuit să se chinuie pentru a arăta ca un spot publicitar.

3. Ultima variantă, când partenerul/ partenera nu dispune de buget pentru astfel de situații, în cazul ăsta, dacă ești de treabă si înțelegător/ înțelegătoare, poți contribui la imaginea vestimentară a partnerului/ partenerei, dar. din punctul meu de vedere, nu ai voie să te plângi, chiar dacă ești bărbat sau femeie, pentru că atunci vrei doar un tip/ o tipă cool și asta nu înseamnă iubire, doar puțină imagine faină lângă tine!

Dar să așteptăm un pic, nuu? Nu am terminat, am și categoria 4, păi cum așa, puteau lipsi ei, nu, nu, fără ei, clar nu :D.

4. Deci, categoria 4: Cuplurile-gemene: trase la Xerox – cuplurile care se îmbracă la fel, cei care merg la salon împreună, au aceeași formă la sprâncene, mănâncă același tip de mâncare, raw-vegană, nu respiră decât aceeași concentrație de oxigen și nu, nu pot ieși din casă fără cel puțin o camașă de același tip și, de ce nu, și cu același model de pereche de blugi, pentru că, supriză, creatorii de modă au făcut pantalonii ultra skinny și pentru fete, și pentru băieți, unisex, ca deodorantul, să nu existe discriminare!

Ca încheiere, nu am terminat istorisirea mea personală: Cu un zâmbet tâmp pe buze, i-am zis persoanei respective să își caute iubirea la PRIMARK, poate o găsește gata fabricată direct in GUCCI, căci eu atât pot și cu atât defilez :)!

Autor:… acelaşi Anonim 🙂 (asta pentru că nu-mi place cum sună „anonima” :D)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!