Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Iubirea fără sex e ca sexul fără iubire

Iubirea fără sex e ca sexul fără iubire

0
Iubirea fără sex e ca sexul fără iubire

 

Mulți spun că iubirea e complicată. Mulți dintre cei singuri. Eu nu cred că iubirea e complicată, dar să întreții o relație nu e chiar ușor. Fiecare are personalitatea sa și, dacă nu găsești o cale de mijloc pentru înțelegere, e aproape imposibil ca relația să fie una longevivă. Comparația din titlu poate că nu e cea mai potrivită. Iubirea fără sex nu merge. Cel puțin, nu pentru multă vreme. Sexul fără iubire, da. Însă nu e la fel de pasional.

Sexul este privit la fel și de femei, și de bărbați. Nu-mi plac mie prea mult clasificările astea, cum că ei sunt într-un fel, noi în altul. Există, desigur, diferențe, pentru că femeile pot trăi o partidă de amor din pură plăcere, însă nu pentru multă vreme. Mai ales dacă asta se întâmplă cu același bărbat. Ei, în schimb, n-au nicio problemă și pot duce mult și bine în stilul „friends with benefits”. La noi, cum spuneam, e doar pe termen scurt. Adică ne amorezăm mai repede.

Sexul și iubirea fac parte din aceeași ecuație. Combinate, formează acel „tot” necesar. Atât una, cât și cealaltă reprezintă sănătate curată :). Iar atât în sex, cât și în iubire, poți sau nu să te dăruiești total.

Multă vreme m-am bătut cu pumnii-n piept, în discuțiile cu bărbați și femei, deopotrivă, cum că eu fac doar dragoste. Ei, da! M-am convins, în timp, că era vorba de atracție fizică, total diferită de ceea ce numește fiecare „iubire”. Însă orgasmul de după sex este la fel de bun ca orgasmul după ce faci dragoste. Pentru că plăcerea fizică este… doar o plăcere :).

Articolul precedent Filmul de weekend: Human
Articolul următor Cartea săptămânii: Se numea Sarah
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!