Acasă Citate Iubirea învinge prejudecățile

Iubirea învinge prejudecățile

1
Iubirea învinge prejudecățile

happy-couple-in-the-mountains-wallpaper-314519

Moise Mendelssohn, bunicul cunoscutului compozitor german, a fost un bărbat departe de a fi chipeş. Dimpotrivă, pe lângă faptul că era mic de statură, avea o cocoaşă grotescă.

Într-o zi, l-a vizitat pe un comerciant din Hamburg, care avea o fată foarte drăguţă, pe nume Frumtje. Moise s-a îndrăgostit disperat de fată, care  îl privea cu vădită repulsie pentru înfăţişarea sa.

Vizitând casa negustorului, înainte de plecare, Moise şi-a luat inima în dinţi, s-a dus la etaj, unde era camera fetei, pentru a schimba ultimele cuvinte cu ea. Ea era de o frumuseţe cerească, iar el se zbătea în chinuri surde atunci când fata refuza să se uite măcar la el.

După câteva încercări de a lega o conversaţie, Moise a întrebat-o timid:

– Ştiţi de ce căsătoriile se fac în cer?

– Da, a spus fata, în timp ce se uita mereu în pământ. Dar dumneavoastră ştiţi de ce?

– Da, ştiu, a răspuns el. Vedeţi, în cer, la naşterea fiecărui băiat, Domnul îl anunţă care va fi fata cu care se va căsători. Când m-am născut eu, mi s-a arătat viitoarea mireasă. Domnul mi-a zis: „Mireasa ta va fi cocoşată”. Atunci i-am spus Domnului: „Doamne, o femeie cocoşată ar fi o tragedie. Dă-mi mie cocoaşa, şi las-o pe ea să fie frumoasă”.

Fascinată de cuvintele lui, Frumtje şi-a ridicat ochii din podea, şi privindu-l în ochi, ea l-a recunoscut de dincolo de vremuri, iar mai târziu i-a acordat mâna sa, fiindu-i o soţie devotată.

Articolul precedent Citatul zilei
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!