Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Iubirea nu înseamnă obișnuință

Iubirea nu înseamnă obișnuință

0
Iubirea nu înseamnă obișnuință

Nu aș putea spune cum faci diferența între iubire și obișnuință. Pentru a ajunge să iubești pe cineva trebuie să treci prin câteva etape, după cea de îndrăgostire.

Și aici intră și obișnuința.

Adică ajungi să-l cunoști foarte bine pe celălalt. Să știi ce face aproape în orice moment din zi și din noapte, să-i cunoști și să-i înțelegi defectele, să-l accepți cu toate clipele lui de nebunie. V-ați obișnuit să luați masa împreună, ați construit, poate, o casă împreună, toți cunoscuții voștri vă știu ca fiind cel mai longeviv cuplu.

Dacă te trezești într-o bună zi și realizezi că nu te mai interesează ce face persoana de lângă tine, dar nici nu-ți vine să o scoți din viața ta, atunci poți spune că este obișnuință. Dar dacă simți că TE DOARE pentru că nu te mai ține la curent așa cum o făcea cândva, aia nu mai e obișnuință. Aia e iubire.

Obișnuința este de fapt rutina. Pentru că cei doi nu-și mai oferă timp unul celuilalt. Pentru că pasiunea s-a dus de mult. Pentru că nu mai au răbdare să-și rezolve problemele.

Și uite așa ajungi să te târăști într-o relație. Pentru că îți este mai comod să continui alături de un om pe care îl cunoști de ani buni și îți cunoaște, la rându-i, toate tabieturile.

…Pentru că știi foarte bine că începuturile, cu tot ce implică ele, care vin după o relație de lungă durată, nu sunt tocmai ușoare. Lupta e prea grea ca să poți face acest pas.

Articolul precedent Citatul zilei
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!