Acasă Educatie Descopera Kickboxing, un sport al bărbaților, practicat și de femei

Kickboxing, un sport al bărbaților, practicat și de femei

0
Kickboxing, un sport al bărbaților, practicat și de femei
Sursa foto: pinterest.com

Este un lucru îmbucurător când vezi sălile de sport din ce în ce mi pline. E drept, nu cu aceiași oameni, dar nu e rău nici așa. Măcar încerci, vezi tu pentru cât timp.

Azi nu vorbim de aerobic, zumba sau fitness, cele mai frecventate clase de către femei, ci despre kickboxing, un sport care atrage tot mai multe reprezentante ale sexului frumos.

Eu l-am ales încă de acum mulți ani. De ce? Pentru că m-au pasionat sporturile de contact de pe vremea în care „mă încălțam cu fesu'” și pentru că mi-a fost recomandat cu toată încrederea, în vederea modelării armonioase a corpului. Am zis, de ce nu? Oricum, nu eram deloc străină de activitățile sportive. Deci nu putea fi nimic rău. Și uite așa, cele câteva ore pe care mi le propusesm inițial, s-au transformat în ani de kickboxing, sportul care mie, personal, mi-a creat o dependență de care nu îmi doresc să scap.

Fetele sunt speriate inițial

Dar nu despre mine vreau să vorbesc, ci despre tinerele care vin să testeze această artă. E drept, nu rămân un timp îndelungat, cel mult câteva luni. De ce? Pentru că nu este tocmai ușor. Antrenamentele sunt istovitoare (cele mai multe), e nevoie de minimim două ore pe săptămână ca să observi o schimbare cât de mică, însă cel mai important aspect este faptul că te poți accidenta foarte ușor. Așa că, multe tinere se sperie și abandonează, după doar câteva ședințe.

De ce recomand sportul de contact

Îmbucurător este, însă, faptul că vin să încerce, să descopere și sunt dispuse să facă față glumelor sau presiunii venite din cealaltă tabără, a masculilor, care consideră că acest sport este doar pentru ei. Greșit total! O femeie are nevoie să arate bine, să facă sport, fie el și de contact, dar mai ales să învețe să se apere în situații extreme. Până la urmă, cred că acesta este motivul principal.

De câte ori nu am auzit sau am asistat la situații de violență domestică, conjugală sau stradală? E nevoie ca o femeie să știe să se apere, să se ferească și să poată riposta, indiferent de natura, proveniența sau locul actului violent.

Fetelor, nu stați cu brațele în sân, e chiar mișto să „știi să te bați” și nu-ți știrbește din feminitate. Parol!

Sursa foto: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!