Variantele pe care le propun pot fi pentru iubi 🙂 sau pentru prietenii care raman peste noapte, sunt simplu de făcut, se pot face cu ce are fiecare prin casă și necesită timp puțin de pregatire. Voi atașa și poze cu rezultatul final, merită încercat și sunt foarte gustoase.
Varianta sărată:
Chifle umplute
Ceea ce voi descrie este ideal pentru două persoane:
Ingrediente:
-2 chifle rotunde/multicereale (la alegerea fiecăruia);
-bacon/șuncă presată (pentru cele prezentate am folosit bacon);
-brânză/cașcaval ras;
-condimente: mărar proaspăt sau uscat (eu am folosit uscat, are aroma mai puternică), sare, piper și usturoi granule (dacă se dorește)ș
-puțin unt;
– 2 ouă;
Mod de pregatire:
– Se taie chiflele astfel încât să rămână ca un castronel cu capac :), apoi se ung cu unt pe interior, apoi se asezonează cu sare și piper;
– Se ung cu puțin unt și se asezonează cu sare și piper;
– Se pune baconul/ sunca presata dupa preferinta, in interiorul chiflei sau in jurul taieturii;
– Se adaugă oul și se asezonează cu sare, piper și mărar;
– Capacul tăiat se unge cu unt și se adaugă brânza/cașcavalul ras plus mărar și puțin piper;
– Se pune la cuptor până este gata oul.
Rezultatul este următorul:
Varianta dulce
Friganele mamei
Tot pentru două persoane 😉
Ingrediente:
– 4 felii de pâine;
– 1 ou;
– Puțin lapte;
– 1 lingură de zahar;
– Coajă de lămâie/portocală;
– Esență de rom;
– Zahăr vanilinat;
– 1 Banană sau căpșuni;
– 2 linguri de dulceață (orice variantă) sau miere;
Mod de pregătire:
– Se bate oul cu laptele, se adaugă coaja de lămâie/portocală, lingura de zahăr, esența de rom și zahărul vanilinat;
– Se trec feliile de pâine prin compoziția de mai sus și se pun la prăjit, se scot apoi pe servețel pentru a absorbi uleiul;
– Se taie banana felii și apoi se dă cu puțin zahăr pudră;
– La final se adaugă dulceața sau mierea, după preferințe.
Rezultatul este divin :):