Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Oameni sărmani, ce milă mi-e de voi…

Oameni sărmani, ce milă mi-e de voi…

0
Oameni sărmani, ce milă mi-e de voi…

Sărmana lume!… Şi tu, sărmane om de lume!… Cât vă plâng!… Vă întâlniţi, în drumul vostru, cu o făptură omenească, cu fălcile încleştate de viforniţa vieţii şi, în loc să-i dovediţi căldura voastră, marea voastră omenie, o întrebaţi în fugă:

-Ia să ne spui, necunoscutule, cât ai clipi din ochi, cine eşti, de unde vii, ce părere ai despre noi şi ce ai de gând să faci în mijlocul nostru?

Şi nenorocitul se uită la voi, incapabil să-şi descleşteze fălcile pentru a vă răspunde sau măcar – a vă scuipa în faţă. Şi, grăbiţi cum sunteţi, îi întoarceţi spatele, îi atârnaţi o poreclă, ca pe-o tinichea găurită de coada unui câine, şi o ştergeţi la treburile voastre. O ştergeţi: tu, sărmană lume… Și, de asemenea, tu, sărmane om de lume…

Cât vă plâng…

#Neranțula

Articolul precedent ‘Tu-i mama ei de Limba Română! Cum conjugi verbul “a trebui”?
Articolul următor Aș mânca ceva bun. Tu ce gătești azi?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!