AcasăEducatieSanatateOchii, fereastra sănătății tale

Ochii, fereastra sănătății tale

Published on

spot_img

Multe boli pot afecta ochii. Începând de la hipertensiunea arterială la cancer, ochii pot fi vulnerabili la astfel de afecțiuni, iar monitorizarea cu atenție a acestora te va ajuta să le descoperi la timp. Iată ce spun ochii despre starea ta de sănătate.

Ai permanent senzația că ai ceva în ochi

Senzația că ai ceva în ochi apare din cauza blocării glandelor sebacee. Dar, dacă senzația persistă o perioadă lungă de timp, atunci poate fi un simptom al carcinomului glandelor sebacee.

Îți cad gene

Unul dintre principalele motive pentru care genele cad este hipotiroidismul, afecțiunea cauzată de lipsa hormonilor tiroidieni. Alte cauze pot fi îmbătrânirea, stresul și deficitul de substanțe nutritive.

Ai vederea încețoșată

Vederea încețoșată apare când suferi de sindromul ochilor uscați. Orele petrecute în fața calculatorului pot provoca o senzație de arsură în ochi sau vedere încețoșată.

Clipești des

Clipirile dese pot apărea odată cu durerea de cap sau migrena. În astfel de cazuri, trebuie să te adresezi imediat medicului.

Ai ochii umflați

Dacă simți constant un fel de presiune sau senzație de durere în ochi, atunci poate fi un simptom al bolii ochiului tiroidian sau a bolii graves. Asta înseamnă că tiroida este hiperactivă.

Ochii s-au îngălbenit

O funcție hepatică nedezvoltată poate duce la icter. În plus, icterul poate fi dezvoltat și de vezica biliară sau canalele biliare. Dacă vezi că albul ochiului devine galben, trebuie să te adresezi medicului cât mai repede.

Ai vedere înnorată

Persoanele care suferă de diabet se confruntă cu probleme de vedere. O astfel de problemă care poate apărea este retinopatia diabetică, care este o stare provocată de deteriorarea vaselor de sânge în țesutul retinei fotosensibile. Acest lucru dă naștere unei viziuni înnorate.

Ai pierderi de vedere

Orice schimbare a vederii este ceva care necesită un răspuns instantaneu. Dacă observi că vederea este brusc afectată, încețoșată sau chiar pierdută, atunci trebuie să cauți imediat asistență medicală. Acestea pot fi primele semne ale accidentului vascular cerebral.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...

De ce o femeie atrage atenția când mănâncă banane?

Banane! Aceste fructe numite banane! Ce e deplasat în asta? Am spus AICI despre...
error: Content is protected !!