Acasă Lifestyle Odinioară, nu se făcea sex ÎNAINTE de căsătorie. Acum nu se face DUPĂ.

Odinioară, nu se făcea sex ÎNAINTE de căsătorie. Acum nu se face DUPĂ.

0
Odinioară, nu se făcea sex ÎNAINTE de căsătorie. Acum nu se face DUPĂ.

Singurul lucru care ar trebui să se schimbe după căsătorie este numele de familie. Nu înţeleg cum de se schimbă totul, la 180 de grade, după ce aterizează acel inel pe deget. Majoritatea studiilor scot în evidenţă faptul că ea, femeia, soţia este cea care se schimbă (ba că s-a îngrăşat, ba că e mai nervoasă sau mai obosită, ba că nu mai face sex etc), dar nicio vorbă despre bărbaţi.

De-a lungul anilor, cercetătorii au tot studiat stabilitatea cuplului înainte și după căsătorie. Iar câteva “minți luminate” au concluzionat că abstinența sexuală premaritală conduce la creșterea calității sexului de după căsătorie.

Ce spune Biblia?

Știți deja că una dintre cele zece porunci este să nu preacurvești. Sau, cum spune Coranul, să faci sex da, să fii desfrânată ba. Dar hai sa nu intru prea mult în detalii de ce spun aceștia din urmă, pentru că ei chiar sunt stricți: nu tu masturbare, nu tu adulter, nu tu… era să zic sex oral, dar nu, că cică ăsta e văzut precum sărutul și nu este considerat ca fiind păcat. Probabil că aceea scrie în Coran că, după căsătorie, soția este “o pajişte a bărbatului, pe care poţi călca aşa cum doreşti”. Mno, mă abțin să comentez asta :)))).

În zilele noastre, nici măcar preoţii nu mai susţin ideea că sexul trebuie să aibă loc doar după ce te căsătoreşti.

Am cunoscut, de curând, o fată în vârstă de 29 de ani. Virgină. Vă daţi seama că mi-a fost mirarea destul de mare. Dar am admirat-o, pe de o parte. Pe de o foarte mică parte :). Dar repet: fata este virgină. Îmi pare puțin aberant să nu faci sex în condițiile în care nu mai ești. Tu știi ce experiență sexuală ai avut înainte și știi că ăsta nu ar fi un motiv “eliminatoriu” în relația voastră. Dar ce te faci cu el? Bagi mâna în foc că este și el la fel de “bun” ca tine? 🙂

Am mai întâlnit o fată care provine dintr-o familie de pocăiți. Și ea se păstrează castă până în noaptea căsătoriei. Are 18 ani. Și are de gând să se căsătorească pestre vreo trei-patru ani. Lucru admirabil, de altfel. Greu de rezistat, ca să o spun altfel :).

Pe de altă parte, am prietene căsătorite pentru care sexul este ceva „rara avis”. Nu mai este timp pentru a readuce plăcerea, după spusele uneia dintre ele, iar preludiul este inexistent. Aproape că sexul a devenit o obligaţie, o îndatorire a unuia faţă de celălalt. Deci, căsătoriților…:). Care e treaba cu sexul după ce te căsătorești? Ce se întâmplă acolo, în căsnicie, ce nu mai funcționează?

Articolul precedent Iubirea, dincolo de sacrificiu
Articolul următor Cover story: I love Romania!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!