AcasăSanatateEducatie nutritionalaPâine și ulei de măsline: combinaţia perfectă pentru sănătate

Pâine și ulei de măsline: combinaţia perfectă pentru sănătate

Published on

spot_img

Pâine și ulei de măsline. Acestea fac parte din dieta mediteraneeană care s-a răspândit în întreaga lume și, desigur, este pe gustul multora dintre noi. Știai că începerea zilei cu o felie de pâine și ulei de măsline poate oferi corpului o mulțime de substanțe nutritive și chiar luptă împotriva constipării?

Cu siguranță apar întrebări când auzi de această combinație, dar nu trebuie să îți faci griji. Poți mânca pâine și ulei de măsline deoarece este o hrană sănătoasă, care îmbunătățește performanța fizică și mentală.

Dacă nu ai mult timp dimineața, nu trebuie să îți faci griji: o felie de pâine pe care întinzi o lingură de ulei de măsline, câteva felii de fructe și o cafea sunt suficiente.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi o felie de pâine din cereale integrale cu o lingură de ulei de măsline extravirgin la micul dejun, dacă nu ai făcut-o deja.

Nu te îngrașă

Pe lângă faptul că este delicios, pâinea și uleiul de măsline furnizează organismului unele substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. Cu o singură felie vei obține carbohidrați și vitaminele B1, B2, B6 și B9, fier, magneziu, zinc și potasiu … fără grăsimi saturate!

Previne bolile cardiovasculare

Acizii grași mononesaturați și polinesaturați din uleiul de măsline extravirgin sunt grăsimi sănătoase care reduc nivelul colesterolului rău. În plus, unul dintre cele mai mari beneficii ale combinării pâinii cu uleiul de măsline este vitamina E. Ea luptă împotriva aterosclerozei și reglează tensiunea arterială.

Îmbunătățește digestia și previne constipația

Digestia slabă, gazele, aciditatea și chiar constipația pot fi atenuate dacă mânânci câte o felie de pâine și ulei de măsline în fiecare zi. De asemenea, prin consumul lor va fi scăzută producția acidă a stomacului și va fi îmbunătățită funcția intestinală. Această combinație gustoasă este chiar și un laxativ ușor, care este recomandat să fie inclusă în prima masă a zilei.

Detoxifică ficatul

Dacă nu vrei să îți începi ziua bând un pahar de apă cu suc de lămâie, mănâncă în schimb o felie de pâine din cereale integrale (prăjită) pe care întinzi o lingură de ulei de măsline. Substanțele nutritive pe care le conțin aceste două produse alimentare detoxifică ficatul și vezica biliară. În plus, antioxindații și vitamina E optimizează funcția hepatică și îmbunătățește capacitatea ficatului de a se curăța.

Dacă suferi de ficat gras, consumarea zilnică a unei felii de pâine cu ulei de măsline este un remediu foarte sănătos.

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!