Acasă Sanatate Educatie nutritionala Pâine și ulei de măsline: combinaţia perfectă pentru sănătate

Pâine și ulei de măsline: combinaţia perfectă pentru sănătate

0
Pâine și ulei de măsline: combinaţia perfectă pentru sănătate

Pâine și ulei de măsline. Acestea fac parte din dieta mediteraneeană care s-a răspândit în întreaga lume și, desigur, este pe gustul multora dintre noi. Știai că începerea zilei cu o felie de pâine și ulei de măsline poate oferi corpului o mulțime de substanțe nutritive și chiar luptă împotriva constipării?

Cu siguranță apar întrebări când auzi de această combinație, dar nu trebuie să îți faci griji. Poți mânca pâine și ulei de măsline deoarece este o hrană sănătoasă, care îmbunătățește performanța fizică și mentală.

Dacă nu ai mult timp dimineața, nu trebuie să îți faci griji: o felie de pâine pe care întinzi o lingură de ulei de măsline, câteva felii de fructe și o cafea sunt suficiente.

Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să incluzi o felie de pâine din cereale integrale cu o lingură de ulei de măsline extravirgin la micul dejun, dacă nu ai făcut-o deja.

Nu te îngrașă

Pe lângă faptul că este delicios, pâinea și uleiul de măsline furnizează organismului unele substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. Cu o singură felie vei obține carbohidrați și vitaminele B1, B2, B6 și B9, fier, magneziu, zinc și potasiu … fără grăsimi saturate!

Previne bolile cardiovasculare

Acizii grași mononesaturați și polinesaturați din uleiul de măsline extravirgin sunt grăsimi sănătoase care reduc nivelul colesterolului rău. În plus, unul dintre cele mai mari beneficii ale combinării pâinii cu uleiul de măsline este vitamina E. Ea luptă împotriva aterosclerozei și reglează tensiunea arterială.

Îmbunătățește digestia și previne constipația

Digestia slabă, gazele, aciditatea și chiar constipația pot fi atenuate dacă mânânci câte o felie de pâine și ulei de măsline în fiecare zi. De asemenea, prin consumul lor va fi scăzută producția acidă a stomacului și va fi îmbunătățită funcția intestinală. Această combinație gustoasă este chiar și un laxativ ușor, care este recomandat să fie inclusă în prima masă a zilei.

Detoxifică ficatul

Dacă nu vrei să îți începi ziua bând un pahar de apă cu suc de lămâie, mănâncă în schimb o felie de pâine din cereale integrale (prăjită) pe care întinzi o lingură de ulei de măsline. Substanțele nutritive pe care le conțin aceste două produse alimentare detoxifică ficatul și vezica biliară. În plus, antioxindații și vitamina E optimizează funcția hepatică și îmbunătățește capacitatea ficatului de a se curăța.

Dacă suferi de ficat gras, consumarea zilnică a unei felii de pâine cu ulei de măsline este un remediu foarte sănătos.

Articolul precedent Mi-e dor de mă tăvălesc pe jos… Mi-e dor că mi se taie respirația… Îți mulțumesc!
Articolul următor Păi, nu se întoarce el? Ba da, dar tu ești plecată demult!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!