Acasă Carti Carti dezvoltare personala Pe care drum să apuc? Nehotărârea te poate condamna la o viață nefericită!

Pe care drum să apuc? Nehotărârea te poate condamna la o viață nefericită!

0
Pe care drum să apuc? Nehotărârea te poate condamna la o viață nefericită!
sursa foto: salientcrgt.com

Un aspect foarte important al existenței este cariera. Poate mult mai important decât am putea crede noi și trebuie să realizăm acest lucru, altminteri, ne putem trezi nefericiți în toate planurile din pricina vieții profesionale.

Nu de puține ori am întâlnit persoane nehotărâte în ceea ce privește modul în care vor să își croiască viețile profesionale, dar mai ales, am întâlnit oameni nefericiți și care se plâng adesea de faptul că activitatea la locul de muncă îi obosește sau le afectează sănătatea fizică ori pe cea psihică.

Cum văd eu că stă treaba cu cariera?

Eu cred că trebuie să cauți foarte bine în tine atunci când ești pus în postura de a alege ceea ce să faci pentru toată viața, iar acest crez al meu vine dintr-un altul, conform căruia fiecare om este făcut, prin natura sa, pentru o anumită profesie sau meserie. Nehotărârea este ucigașă și duce, inevitabil, la eșec. Eu am ales cu inima. Așa se numește ceea ce am făcut eu, însă exprimarea aceasta nu este chiar corectă. Teoretic, nu gândim cu inimile, ci cu creierele, iar a spune că ai ales cu inima înseamnă că ți-ai folosit intuiția. În asemenea situații trebuie să bagi la înaintare și intuiția, nu doar rațiunea aceea care spune: „ Trebuie să câștigi bine, iar peste micile compromisuri este musai să treci dacă te gândești la câștig.

Într-adevăr, un job ideal este acela care te satisface și îți oferă confort, dar în același timp îți aduce și un venit mare. Trebui să recunoaștem că alergăm după bani, iar asta ne face deseori să uităm de lucrurile importante cu adevărat pentru noi.

Sunt pe frecvența aia cu oamenii care, atunci când au nevoie de ajutor, nu se tem să-l ceară sau să-l primească, iar situația în care este greu să iei o decizie este una în care eu încurajez cererea de ajutor specializat. Sunt oameni care te pot ajuta să te descoperi. Merită să iei cea mai bună decizie într-o astfel de situație, crede-mă pe cuvânt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!