Acasă Arhiva Pe femeile geloase trebuie să le minți

Pe femeile geloase trebuie să le minți

0
Pe femeile geloase trebuie să le minți

f0c1463fbf57562943b2a793a73a5603

Zilele trecute a trebuit să chem instalatorul să schimbe o baterie de la chiuveta din bucătărie.
Îi sună telefonul și văd că se retrage spre hol.
-Da, iubita. Uite, am venit până la vecina că i s-a stricat ceva pe la bucătărie. Haide, mă, că o știi, vecina de la nouă, doamna G., bătrâna aia de 80 și ceva de ani. Hai, că mai am puțin și vin.

Nu știu ce m-a amuzat mai tare, faptul ca mi-a dat 80 de ani sau că un om a trebuit să se disculpe ca și cum am fi făcut ceva rău. La o adică…, se pot face multe cu un instalator, m-am uitat și eu la diverse filme „din alea”, dar aici nu era cazul.

Doamna G. chiar există, să știți. De la ea am numărul de telefon al lui Marian Instalatoru’, așa cum l-am și trecut în telefon, de altfel.
Ce s-ar fi întâmplat dacă i-ar fi spus iubitei că se afla la vecina în vârstă de 30 de ani, de la etajul zece, singură, drăguță și bună? S-ar dezlănțuit Jihadul și alta nu, dacă ar fi apărut nebuna la ușa mea.

Deși în titlu am făcut referire strict la femei, asta este valabil și pentru un bărbat. Trebuie să minți ca să nu se iște un scandal. Însă nu e corect. Nu e corect față de nimeni să ai o astfel de stitudine. Nu e corect sa minți și să TE minți.

Gelozia și posesivitatea apar din cauza nesiguranței pe care o are cineva asupra propriei persoane.  Sentimentul acesta, gelozia, este dureros, de aceea el nu este o forma de iubire, ci mai degrabă o boală care, necontrolată, poate duce într-o situație gravă.

Articolul precedent Porţi verde? Iată ce spune această culoare despre tine
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!