AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuPe masa de Revelion trebuie să ai: struguri, pește, linte. Tu respecți...

Pe masa de Revelion trebuie să ai: struguri, pește, linte. Tu respecți tradiția?

Published on

spot_img

Eu m-am născut cu tradițiile. Oriunde m-aș duce în lumea asta, am să iubesc tradițiile cu care am crescut. Sigur că, la un moment dat, te saturi să faci același lucru de Crăciun, de Revelion, de Paște sau cu ocazia oricărui alt eveniment românesc sau copiat. Dar din când în când e bine să nu uiți cine ești și ce iubești mai mult pe lumea asta.

…Ei bine, eu am ales ca, an de an, să am de toate pe masă la trecerea dintre ani, indiferent unde am petrecut. Patronii de restaurante știu prea bine ce-i place românului, chit că restaurantul e unul de fițe, și nu unul cu specific românesc (deși fițe pot fi și aici). Chiar dacă Revelionul a fost în altă casă și nu în a mea, tot mi-am făcut pregătiri. Nu știu, cred că are legătură cu educația. Gen să ai de toate în casă și să fii pregătit pentru orice, ca și cum ar veni războiul. Uneori, mă gândesc că m-am născut într-o familie de ruși 😅 (Nu e bine să spun asta, dar am fost „sălbatică” și „barbară” și mi-a plăcut vodka – mă rog, cu limită. Deci n-am treabă cu rușii, că ăștia n-au limite).

Revenind la ce spuneam în titlu, probabil că doar strugurii nu vor lipsi de pe masă (12 boabe de struguri neapărat!). Anul acesta va fi un Revelion atipic. Gașca de prieteni cu care petrec vrea… pizza. Eu sunt una singură, mă dau după ei, ce să fac? Și așa nu mănânc pizza de mai mult de două ori pe an, așa că e acceptabil 😅.

Însă am să respect tradiția și, la fel ca anul trecut, am să port lenjerie și de culoare roșie. Am scris AICI anul trecut că eu nu sunt adeptata purtării de roșu, însă, o dată pe an, în noaptea de Revelion, fac asta. Nu la vedere, doar pe dedesubt, cât să știu numai eu 🙈. Pentru că, pentru mine, chiar nu este o noapte ca oricare alta. În restul anului faci oricum aceleași lucruri care duc la monotonie, de ce să nu profiți ca măcar acum să fie altceva? Iar la mine chiar se întâmplă ca acest Nou An să mă prindă altfel decât în anii trecuți :).

În orice caz, vouă vă recomand să aveți de toate pe masă și să gustați din cele spuse de mine. Neapărat pește și linte. Aa, și ar mai fi rodia! Cică e posibil să fie un an productiv dacă mănânci rodie în noaptea dintre ani. Adică vine „Barza”! 😅. Zău, se pare că semințele de rodie ajută. Așa că, dacă îți dorești un bebeluș, ia și bagă 😁.

Și să ai de toate, că așa e bine. Să guști din fiecare, nu să te umfli. Adică să fie loc și pentru băutură, d-aia zic 😅. Nici d-aia prea multă, că nu mai poți schia apoi. Zic de schiuri în cazul fericit în care petreci Revelionul pe-afară, unde ninge. Eu sunt mai mult decât tristă pentru că la Brașov se pare că s-a topit și picul de zăpadă care mai era. Îmi vine să plâng când mă gândesc că prietena mea e la Bucovel, pe pârtie. Iar ei îi vine să plângă pentru că e acolo, deoarece urăște schiatul în sine. Compromis în relație, să-i zicem (deși mai corect ar fi “flexibilitate”, pentru că trebuie să-i faci și partenerului pe plac). Eh, și când mă gândesc că până acum mai puțin de o săptămână mă plângeam că, vai, eu nu mai pot schia, de frica pățaniei din februarie (anul acesta), când am căzut și m-am rostogolit de vreo zece ori…! Asta e, încă o dată, ce atragi, Universul îți dă. Na, ca mi-a dat. N-apuc să schiez la final de an. Asta-i viața, ce să-i faci 😏.

Iar acum, acestea fiind spuse, tragem linie, ne bucurăm și mulțumim pentru ce avem, iar 2018 să fie și mai prosper, și mai roditor, și mai… cu ce are fiecare nevoie :).

Ultimele Articole

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

More like this

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa

Ce ochelari mi-am luat cu 3000 RON de la Lensa, dar și câte perechi,...

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...
error: Content is protected !!