AcasăRetetePipote "beţive" cu garnitură de ciuperci

Pipote „beţive” cu garnitură de ciuperci

Published on

spot_img

Îmi place, uneori, să mă „joc” în bucătărie. Cam la fel de mult cum o fac cu cuvintele, scuzată fie-mi cacofonia. Dar pasiunea asta pentru gătit nu are loc zilnic, iar cel mai mult îmi place să o fac pentru doi. Și dacă nu mai ești în doi, aia e, tot trebuie să mănânci 😃.

Motivul pentru care nu postez prea multe reţete este că nu am un aparat de fotografiat profesionist care să arate mâncărurile astfel încât să vă lase gura apă. Aşa că postez mai rar, iar dacă mergeţi pe mâna mea şi folosiţi ingredientele aşa cum vă spun, nu veţi da greş, chiar dacă fotografia nu vă face cu ochiul. Aşa cum am spus la început, voi scrie reţete uşoare pentru că nu-mi place să mă complic cu mâncăruri greu de făcut.

Pipote „beţive” cu garnitură de ciuperci

Această reţetă a luat naştere din două combinaţii, de la două persoane diferite: pipotele de la una, ciupercile de la cealaltă 😁.

o caserolă pipote + inimi

2 pahare vin alb sec

cimbru, piper, delikat

ulei de măsline

o caserolă ciuperci Pleuretus

o legătură pătrunjel

4-5 căţei de usturoi

Pipotele şi inimile se spală foarte bine, după care se condimentează cu cimbru, piper şi delikat (PS: eu despic inimile pentru a elimina cheagurile de sânge). Amestecate bine, se pun în tigaie (eu m-am obişnuit cu wok-ul, mai ales că este mai mare, mai adânc) cu puţin ulei de măsline şi se lasă la foc mic, neacoperite, până când încep să se facă. Apoi se adaugă puţin câte puţin vin, tot la foc mic şi se amestecă din când în când. Le guşti şi, în caz că nu sunt foarte fragede, mai adaugi vin şi le laşi încă puţin, să se „îmbete” bine de tot :).

Ciupercile se taie fâşii lungi şi se adaugă într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se adaugă usturoiul tocat cât de mărunt se poate, se mai lasă câteva minute pe foc, după care se adaugă pătrunjelul. Eu pun cât de mult se poate, pentru că îmi place şi pentru că este foarte sănătos (conţine multă Vitamina C şi nu numai).

Cam asta este reţeta mea pentru diseară. După cum vedeţi, foarte simplu de făcut când vrei ceva gustos şi rapid. Vă rog, fără critici prea multe, acesta nu este un blog culinar, după cum bine ştiţi (se pare că mă tot scuz cu chestia asta, n-am prea mare încredere în mine; la adicătelea, este doar o mâncare, pe care o puteţi testa or ba). Mulţam!

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!