Prietenii reprezintă o parte a existenței noastre foarte importantă, iar noi toți avem nevoie să știm ce înseamnă prietenia, mai exact. Cu toții am fost dezamăgiți în viață de cineva pe care îl consideram prieten, sau poate chiar noi am dezamăgit pe cineva care se baza pe noi.
Este destul de crud, dar este extrem de adevărat, prietenia, fie ea și considerată foarte sinceră din ambele părți, se bazează pe interese, chiar dacă ele nu sunt menționate sau nu sunt conștientizate, nu înseamnă că nu există. De aceea, din păcate, multe relații de prietenie se sfârșesc prin dezamăgiri.
Nu este o regulă, însă, prietenia între bărbați este considerată a fi mai sinceră decât aceea dintre reprezentantele sexului frumos. O femeie tinde să își dorească și ea ce are prietena ei, ori vrea să conducă ea relația sau chiar încearcă să fie partea superioară. Prietenia nu înseamnă că cineva conduce relația, că cineva deține controlul. Nici pe departe. Prietenia se bazează pe încredere și pe ajutor reciproc, însă prea multe așteptări îți pot distruge realia frumoasă pe care o ai de ani buni cu cineva.
Ce înseamnă să ai așteptări
Înseamnă că atunci când oferi ceva, chiar și ajutor, să nu te aștepți să primești înapoi ceva în schimb. Oferă din suflet, nu din obligație, atunci când vei fi răsplătit pentru cadourile tale, vei fi și surprins și bucuros, poate mult mai bucuros decât atunci când ai aștepta să ți se întoarcă favoarea.
Eu consider respectul mai presus de orice într-o relație de acest tip. Dacă tu respecți persoana pe care o consideri prietenă, îi vei transmite inconștient o energie pozitivă, și asta nu va face nimic altceva decât să îți aducă, drept răsplată , multe lucruri de care să te bucuri. Respect înseamnă să îi accepți deciziile, să îl tolerezi, să nu insiști să fie doar așa cum vrei tu, ci să îi dai o părere, un sfat. Dezamăgirile vin ca niște rezultate ale acțiunilor noastre inconștiente. Trebuie să avem o mai mare grijă la ceea ce transmitem omului pe care îl iubim ca pe un frate.