Acasă Arhiva Cum să fii nevoit să dai asigurarea atunci când ești lovit din spate? Mi s-a întâmplat ieri! 

Cum să fii nevoit să dai asigurarea atunci când ești lovit din spate? Mi s-a întâmplat ieri! 

4
Cum să fii nevoit să dai asigurarea atunci când ești lovit din spate? Mi s-a întâmplat ieri! 
sursa foto: standridgeauto.com

Îmi făcusem niște planuri pentru ieri, speram să am o zi productivă și nimic nu părea să-mi perturbe liniștea, când, întorcându-mă de la farmacie, unde fusesem după pastile pentru tuse, sunt implicată într-un accident. 

Domnule, locul nepotrivit, mai mult nu prea am ce să zic. M-a lovit din spate un microbuz de transport persoane în timp ce dădeam și eu cu spatele pe contrasens. Ok, sună complicat, însă șoferește era cât se poate de frumos ce încercam eu să fac pentru că strada nu este una aglomerată și aveam de gând să întorc. M-am asigurat în oglinzi, desigur, și nu numai, și era liber, când deodată aud „Buf!”

Ce naiba? Mă lovise un microbuz mare care făcea naveta între două orașe. Cobor speriată, știind foarte clar că, legal, nu era corect ceea ce am făcut. Tipul a început să țipe la mine, să mă jignească și să mă amenințe. „Ho, domnule, ce ai? E vina ta!” zic eu.
Desigur, domnul m-a găsit vinovată pe mine, el fiind un „profesor în șoferie”. Nu ne-am putut înțelege amiabil pentru că insista că e vina mea.

Cum mi-am asumat eu vina în locul bărbatului necioplit

Știm cu toții că pentru lovitura în spate este de vină cel care te-a lovit, și nu tu, cel care o încasezi la portbagaj. Am chemat poliția pentru că tipul devenise din ce în ce mai agresiv verbal și, deși vina s-a dovedit a fi a lui, am fost nevoită sa mi-o asum eu. Pai cum? Eram pe contrasens și mergeam cu spatele, asta însemna permisul suspendat pe o lună, plus aproximativ 600 de lei amendă, în condițiile în care reparația mașinii mele nu se duce la mai mult de 200 de lei(am o mașină decentă, sau poate chiar modestă).

Ce să fac? Se stau pieton și să dau și 600 lei sau să îmi păstrez dreptul de a șofa și să îmi asum eu vina, dându-i polița mea? Cer sfatul polițistului, iar el îmi spune că e mai bună varianta a doua. O aleg pe aceea și încerc să-l conving pe nenea cu microbuzu’ să ne înțelegem amiabil la un birou de asigurări. L-am convins, joi ne ducem să ne evalueze mașinile. A lui, adică a firmei unde lucra, se pare că ar avea o pagubă de 10.000 lei. Ce ziceți, am mașină tare-n posterior? Eu zic că da.

Cea mai nasoală treabă e că sunt scârbită de cum se pot comporta unii cu femeile, și mai ales pentru o ușoară tamponare în trafic. Este completamente dezgustător să ai de-a face cu astfel de indivizi care nu se pot ridica la titulatura de bărbați, rămân doar niște indivizi ai unei specii, din păcate cea umană.

4 COMENTARII

  1. Uneori e bine sa fii pragmatic, adica sa-ti urmaresti interesul, chiar daca tu ai dreptate. Si eu as fi procedat la fel ca si tine 🙂 Partea trista e ca oamenii tot timpul o sa fie nemernici in trafic si o sa vorbeasca urat, ideea e sa nu stai la discutii daca vezi ca nu e om civilizat si sa chemi politia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!