AcasăArhivaCum să fii nevoit să dai asigurarea atunci când ești lovit din...

Cum să fii nevoit să dai asigurarea atunci când ești lovit din spate? Mi s-a întâmplat ieri! 

Published on

spot_img

Îmi făcusem niște planuri pentru ieri, speram să am o zi productivă și nimic nu părea să-mi perturbe liniștea, când, întorcându-mă de la farmacie, unde fusesem după pastile pentru tuse, sunt implicată într-un accident. 

Domnule, locul nepotrivit, mai mult nu prea am ce să zic. M-a lovit din spate un microbuz de transport persoane în timp ce dădeam și eu cu spatele pe contrasens. Ok, sună complicat, însă șoferește era cât se poate de frumos ce încercam eu să fac pentru că strada nu este una aglomerată și aveam de gând să întorc. M-am asigurat în oglinzi, desigur, și nu numai, și era liber, când deodată aud „Buf!”

Ce naiba? Mă lovise un microbuz mare care făcea naveta între două orașe. Cobor speriată, știind foarte clar că, legal, nu era corect ceea ce am făcut. Tipul a început să țipe la mine, să mă jignească și să mă amenințe. „Ho, domnule, ce ai? E vina ta!” zic eu.
Desigur, domnul m-a găsit vinovată pe mine, el fiind un „profesor în șoferie”. Nu ne-am putut înțelege amiabil pentru că insista că e vina mea.

Cum mi-am asumat eu vina în locul bărbatului necioplit

Știm cu toții că pentru lovitura în spate este de vină cel care te-a lovit, și nu tu, cel care o încasezi la portbagaj. Am chemat poliția pentru că tipul devenise din ce în ce mai agresiv verbal și, deși vina s-a dovedit a fi a lui, am fost nevoită sa mi-o asum eu. Pai cum? Eram pe contrasens și mergeam cu spatele, asta însemna permisul suspendat pe o lună, plus aproximativ 600 de lei amendă, în condițiile în care reparația mașinii mele nu se duce la mai mult de 200 de lei(am o mașină decentă, sau poate chiar modestă).

Ce să fac? Se stau pieton și să dau și 600 lei sau să îmi păstrez dreptul de a șofa și să îmi asum eu vina, dându-i polița mea? Cer sfatul polițistului, iar el îmi spune că e mai bună varianta a doua. O aleg pe aceea și încerc să-l conving pe nenea cu microbuzu’ să ne înțelegem amiabil la un birou de asigurări. L-am convins, joi ne ducem să ne evalueze mașinile. A lui, adică a firmei unde lucra, se pare că ar avea o pagubă de 10.000 lei. Ce ziceți, am mașină tare-n posterior? Eu zic că da.

Cea mai nasoală treabă e că sunt scârbită de cum se pot comporta unii cu femeile, și mai ales pentru o ușoară tamponare în trafic. Este completamente dezgustător să ai de-a face cu astfel de indivizi care nu se pot ridica la titulatura de bărbați, rămân doar niște indivizi ai unei specii, din păcate cea umană.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!