AcasăCartiCarti dezvoltare personalaPrietenul tău nu este obligat moral să te răsplătească pentru ceea ce...

Prietenul tău nu este obligat moral să te răsplătească pentru ceea ce faci pentru el

Published on

spot_img

Prietenii reprezintă o parte a existenței noastre foarte importantă, iar noi toți avem nevoie să știm ce înseamnă prietenia, mai exact. Cu toții am fost dezamăgiți în viață de cineva pe care îl consideram prieten, sau poate chiar noi am dezamăgit pe cineva care se baza pe noi.

Este destul de crud, dar este extrem de adevărat, prietenia, fie ea și considerată foarte sinceră din ambele părți, se bazează pe interese, chiar dacă ele nu sunt menționate sau nu sunt conștientizate, nu înseamnă că nu există. De aceea, din păcate, multe relații de prietenie se sfârșesc prin dezamăgiri.

Nu este o regulă, însă, prietenia între bărbați este considerată a fi mai sinceră decât aceea dintre reprezentantele sexului frumos. O femeie tinde să își dorească și ea ce are prietena ei, ori vrea să conducă ea relația sau chiar încearcă să fie partea superioară. Prietenia nu înseamnă că cineva conduce relația, că cineva deține controlul. Nici pe departe. Prietenia se bazează pe încredere și pe ajutor reciproc, însă prea multe așteptări îți pot distruge realia frumoasă pe care o ai de ani buni cu cineva.

Ce înseamnă să ai așteptări

Înseamnă că atunci când oferi ceva, chiar și ajutor, să nu te aștepți să primești înapoi ceva în schimb. Oferă din suflet, nu din obligație, atunci când vei fi răsplătit pentru cadourile tale, vei fi și surprins și bucuros, poate mult mai bucuros decât atunci când ai aștepta să ți se întoarcă favoarea.

Eu consider respectul mai presus de orice într-o relație de acest tip. Dacă tu respecți persoana pe care o consideri prietenă, îi vei transmite inconștient o energie pozitivă, și asta nu va face nimic altceva decât să îți aducă, drept răsplată , multe lucruri de care să te bucuri. Respect înseamnă să îi accepți deciziile, să îl tolerezi, să nu insiști să fie doar așa cum vrei tu, ci să îi dai o părere, un sfat. Dezamăgirile vin ca niște rezultate ale acțiunilor noastre inconștiente. Trebuie să avem o mai mare grijă la ceea ce transmitem omului pe care îl iubim ca pe un frate.

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Elefant a publicat topul celor mai vândute cărți din ultimul an. Cum arată top 10

Cei de la Elefant au publicat recent topul celor mai vândute cărți din ultimul...

Recenzie „Arta negocierii” de Chris Voss

„Arta negocierii” de Chris Voss este încă o carte pentru dezvoltare personală, dar prezentată...
error: Content is protected !!