AcasăArhivaRecenzie ”Soția aviatorului” de Melanie Benjamin

Recenzie ”Soția aviatorului” de Melanie Benjamin

Published on

spot_img

Bestseller și în curs de ecranizare, ”Soția aviatorului” este inspirată din fapte istorice, și anume din notorietatea cuplului Lindbergh. Acesta a fost unul din cele mai cunoscute cupluri ale secolului 20 din America.

Din această poveste mediatizată a prins viață romanul care ne dezvăluie ce se întâmplă cu adevărat în spatele ecranului.

Despre ce este vorba?

Anne este fiica unui diplomat cu o funcție importantă, are o poziție bună în societate, este cunoscută. La fel și Charles, care a fost un faimos pilot american. Relația lor a fost urmarea unor caractere puternice și dornice de viață, dar care a avut consecințe mai puțin plăcute.

Se poate spune că a fost o relație toxică, din care Anne a avut de suferit, iar multe din aceste gânduri există în jurnalele sale. Legătura lor puternică a trecut de diferența de temperament a celor doi, ea fiind personajul sensibil și romantic (și totuși, cu capul pe umeri). Pe când el era cel impulsiv și sigur pe el tot timpul. Însă el este cel care a încurajat-o să scrie, astfel Anne a ajuns cunoscută ș pentru două cărți ale sale.

În principiu, este povestea din spatele poveștii reale. Despre un mariaj…ca toate. Cu probleme, ar și momente fericite. Căci multe evenimente sunt omise (nu și cele mai importante, aka răpirea/zborurile deasupra cerului/înșelat), povestea poate nu este în întregime înțeleasă. Este genul de relație pe care toți ceilalți o vedeau a fi ca perfectă, de urmat, în special din cauza statutului de ”celebrități” de pe umerii celor doi.

De ce această carte?

Este plină de viață. Este un bun exemplu pentru cele care sunt în impas, sau caută pur și simplu o sursă de inspirație, deoarece cartea se centrează pe Anne în mare parte.

De asemenea, poate fi un bun studiu de caz asupra relațiilor în general, dar și al imaginii pe care acestea sunt bazate. Indiferent de lucrurile care ni se arată, de cele mai multe ori, în spatele ecranului, se pot ascunde cele mai mari nefericiri.

Însă Anne a fost, totuși, fericită. Iar faptul că a lăsat în urmă propria-i fericire, poate fi un semn bun. Căci vine cu un preț, întotdeauna. Asta putem învăța.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...
error: Content is protected !!