Bestseller și în curs de ecranizare, ”Soția aviatorului” este inspirată din fapte istorice, și anume din notorietatea cuplului Lindbergh. Acesta a fost unul din cele mai cunoscute cupluri ale secolului 20 din America.

Din această poveste mediatizată a prins viață romanul care ne dezvăluie ce se întâmplă cu adevărat în spatele ecranului.

Despre ce este vorba?

Anne este fiica unui diplomat cu o funcție importantă, are o poziție bună în societate, este cunoscută. La fel și Charles, care a fost un faimos pilot american. Relația lor a fost urmarea unor caractere puternice și dornice de viață, dar care a avut consecințe mai puțin plăcute.

Se poate spune că a fost o relație toxică, din care Anne a avut de suferit, iar multe din aceste gânduri există în jurnalele sale. Legătura lor puternică a trecut de diferența de temperament a celor doi, ea fiind personajul sensibil și romantic (și totuși, cu capul pe umeri). Pe când el era cel impulsiv și sigur pe el tot timpul. Însă el este cel care a încurajat-o să scrie, astfel Anne a ajuns cunoscută ș pentru două cărți ale sale.

În principiu, este povestea din spatele poveștii reale. Despre un mariaj…ca toate. Cu probleme, ar și momente fericite. Căci multe evenimente sunt omise (nu și cele mai importante, aka răpirea/zborurile deasupra cerului/înșelat), povestea poate nu este în întregime înțeleasă. Este genul de relație pe care toți ceilalți o vedeau a fi ca perfectă, de urmat, în special din cauza statutului de ”celebrități” de pe umerii celor doi.

De ce această carte?

Este plină de viață. Este un bun exemplu pentru cele care sunt în impas, sau caută pur și simplu o sursă de inspirație, deoarece cartea se centrează pe Anne în mare parte.

De asemenea, poate fi un bun studiu de caz asupra relațiilor în general, dar și al imaginii pe care acestea sunt bazate. Indiferent de lucrurile care ni se arată, de cele mai multe ori, în spatele ecranului, se pot ascunde cele mai mari nefericiri.

Însă Anne a fost, totuși, fericită. Iar faptul că a lăsat în urmă propria-i fericire, poate fi un semn bun. Căci vine cu un preț, întotdeauna. Asta putem învăța.

Lavinia Bușe
În momentul în care mi s-a aprins luminiţa spre lectură, nu exista nimic altceva decât lumea în care m-am transpus. De aceea poate sunt cu capul în nori, sau undeva sub pământ, dar întotdeauna mă voi surprinde prinsă într-o lume pe care nu o am aici. Însă prefer pisicile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here