Acasă Arhiva Recenzie: „Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie: „Toate florile Parisului” de Sarah Jio

0
Recenzie: „Toate florile Parisului” de Sarah Jio

“Fiecare dintre noi are suferințe pe care le duce. Unele mai mari decât ale mele, altele mai mici. Am învățat cu multă vreme în urmă că nu are nici un rost să te lași copleșit de suferință. Toate rănile se vindecă, chiar și cele mai adânci.”

“Toate florile Parisului” ne spune povestea a două femei pe care le despart câteva decenii, dar care trăiesc aproape același destin. Amândouă caută modul în care își pot vindeca traumele trecutului ;I care se întâmplă să locuiască în același apartament în Paris, pe Rue Cler, la numărul 18.

A fost primul roman scris de Sarah Jio pe care l-am citit și nu aveam nicio așteptare, dar cee ace am citit, mi-a plăcut. Mi-a plăcut modul în care a ales să își lege poveștile una de cealaltă, traversând perioade diferite, la distanță de câteva decenii. Mi-a fost ușor să pun cap la cap povestea din present, dar tot mi-a făcut plăcere să redecopăr dragosteaa protagoniștilor.

AICI GĂSIȚI „TOATE FLORILE PARISULUI” LA REDUCERE

Sarah Jio are ca inspirație parțială pentru roman un subiectul care pare să nu își epuizeze niciodată și anume Al Doilea Război Mondial. În roman se referă strict la dominația nazistă în Franța și dramele prin care au trebuit să treacă locuitorii pentru a supraviețuii ororilor.

Titlu: Toate florile Parisului

Autor: Sarah Jio

Gen: Beletristica, istoric

Recenzie-Toate-florile-Parisului-Sarah-Jio

AICI GĂSIȚI „TOATE FLORILE PARISULUI” LA REDUCERE

În trecut, povestea urmărește familiei unui florar de origine evreiască. Povestea lui Celine este dureroasă și mi-a adus aminte de alte romane care au apărut în ultima vreme și care au la bază războiul. Celine era mama singură și își duce existența în Paris, un oraș călcat în picioare de nazisti. Originile sale evreiești sunt descoperite și astfel, atrage atenția unui înalt ofițer neamț lipsit de scrupule. Singurul ei punct de sprijin rămâne dragostea pentru Luc, omul pe care îl iubește în tăcere de mulți ani și fiica ei, Cosette, pentru care și-ar da viața.

Celine este un om curajos, prea curajos de multe ori. Sfidează regulile impuse și asta nu îi aduce nimic bun. Povestea ei vă va emoționa și mereu veți dori să aflați și mai multe despre ea.

“La vie est un sommeil, l’amour en est la reve.”

– Alfred de Musset

Recenzie-Toate-florile-Parisului-Sarah-Jio

AICI GĂSIȚI „TOATE FLORILE PARISULUI” LA REDUCERE

În prezent facem cunoștință cu Caroline care se trezește într-un spital din Paris, dar nu își aduce aminte de nimic din viața ei. Suferise un accident, iar memoria îi juca feste. Apartamentul îi a străin, obiectele îi sunt necunoscute și cu tristețe realizează ca a dus o viață solitară pe care nu știe dacă o mai vrea înapoi. Știe că suferise în trecut anumite trauma care au transformat-o în femeia care este acum, dar nu este pregătită să sufere din nou.

Poveștile celor două femei se îmbină într-un mod armonios și vor crea un roman superb și emoționant. Viața lui Celine îi va influenta deciziile lui Caroline, dar și viața.

Lectură plăcută!

Articolul precedent Recenzie: „În spatele ușilor închise” de B. A. Paris
Articolul următor Recenzie: „Procesul” de Franz Kafka
Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!