AcasăEducatieDescopera„Requiem for a dream” - un film despre lumea iluziilor

„Requiem for a dream” – un film despre lumea iluziilor

Published on

spot_img

Săptămâna trecută v-am recomandat serialul documentar „Cosmos”, săptămâna aceasta vă recomand cu căldură filmul „Requiem for a dream”(„Cerința pentru un vis”), un must în materie de filme.

Desigur, și mie mi l-a recomandat o amică, și pot spune că mi se pare un film pe care toți ar trebui să-l vadă, pentru că este un film cu un impact uriaș asupra creierelor noastre, fiind foarte bine realizat este  un film ca o lecție de viață.

Este o dramă psihologică, ce îl are în prim plan pe Jared Leto, unul dintre actorii mei preferați, alături de Ellen Burstyn, Jennifer Connelly și Marlon Wayans, și ei în rolurile principale. Filmul este regizat de Darren Aronofsky, și inspirat de romanul cu același nume, scris de Hubert Selby, Jr.

Este despre adicții

Acțiunea filmului se învârte în jurul ideii de dependență neasumată și ni se prezintă, cumva, în două planuri psihologice și materiale. Într-unul ar fi vorba despre dependența de droguri și cum ajunge ea să facă oamenii să se depărteze de realitate foarte mult, ajungând să trăiască într-un univers iluzoriu, făcând compromisuri extrem de mari, care ajung să îi îngroape în tristețe profundă, în depresie chiar. Un alt plan, care se intersectează uneori cu celălalt, o prezintă pe mama personajului interpretat de Jared Leto, Sara Goldfarb, care,  la o vârstă destul de înaintată, ajunge dependentă de pastilele de slăbit, în obsesia patologică de a deveni vedetă tv. Lucrurile se încheie tragic, putem remarca povești de viață care să ne dea o lecție. Eu, una, am empatizat puțin cu personajele în timpul vizionării și a fost crunt. Chiar mi s-a părut un film demn de vizionat, un film despre iadul psihologic adus de dependențe.

Dependențele vin din neacceptare, din frustrare, din neasumare. Avem la dispoziție filmul acesta pentru a pătrunde puțin într-o altă lume, pentru a diferenția răul de bine și pentru a realiza că, poate, este momentul să spunem „stop” unor aspecte ale vieții noastre, care nu ne mulțumesc pe noi înșine, sau să ajutăm pe cineva să stingă un foc din inima sa.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

TU Ai văzut serialul ”YOU” de pe Netflix?

TU poate ești un cinefil mai mare decât mine, dar eu rar aleg să...
error: Content is protected !!