Micuță talentată cum sunt (după stare, bineînțeles, că eu numai așa îmi arăt talentele 😅), am zis că e cazul să-mi mișc fundul la bucătărie, că mult timp a mai trecut de când n-am mai pus mâna pe o lingură de lemn sau pe-un făcăleț :))).
În cursul săptămânii nu e loc de testat rețete. Eu ajung destul de târziu acasă, cel mai devreme fiind 19.30, iar dacă se întâmplă așa, am puțin timp să pregătesc ceva, ca apoi să mă uit la un film (la acest FILM, mai exact). Așa că weekendul este singurul care îmi permite să-mi dedic vreo trei ore de stat în bucătărie (sau o jumătate de zi, chiar, depinde de ce am pregătit în meniu).
Bine, să nu credeți că m-am spetit gătind. Nici chiar așa. „Bucătăritul” este ultimul lucru căruia îi acord importanță, pentru că, în perioada asta, sunt multe alte lucruri de făcut. Cum ar fi să-mi „țes” viitorul. Cu grijă, muncă și încredere :).
Cappelletti con prosciutto
Măi, ați văzut că în hipermacheturi sunt tot mai multe fete drăguțe care fac reclamă la paste proaspete? La ele am încercat prima dată Tortellini și sunt buni rău! Se prepară și rapid. Și sunt atât de multe sortimente și atât de bune! Cu spanac, cu ciuperci, cu carne (mai ales ales cele cu carne sunt geniale), cu somon etc. My new obsession is Giovanni Rana, iar de regulă iau câte o reţetă de-ale lui şi o prepar. Numai că azi am ales acest sortiment, de Cappelletti Prosciutto Crudo şi am personalizat după bunu-mi plac :).
Ingrediente
un pachet de Cappelletti Prosciutto Crudo
un căţel usturoi
o lingură smântână
ulei de măsline + unt
sare şi piper
parmezan ras
Mod de preparare
Prima dată se pun pastele la fiert în apa deja clocotită. Giovanni zice să le ţii cinci minute, eu le ţin undeva spre opt-zece minute, să fiu sigură că este fiert conţinutul din interior. Între timp, se pun untul şi uleiul într-o tigaie şi se adaugă usturoiul tăiat fin. Se lasă până se înmoaie, după care se adaugă smântâna, sarea şi piperul. Imediat apoi, se pun pastele fierte, se presară sare şi piper. Iar de aici vă urez poftă bună şi vă duresc un weekend minunat, cel puţin la fel ca al meu :)!
PS: Promit să nu vă mai dau reţete fără poză. Doar că am uitat… Am mâncat repede şi am uitat de poză :D.
PPS: Pentru cine vrea să încerce altceva, îl invit să intre în meniu – „Divertisment”, la subcategoria „Reţete„. Iar pentru cine vrea tot paste, AICI :).
„Be true to yourself and the things that make you happy” (G.R)
STICLUȚA Mă găsesc privind spre valurile care se sparg și mă surprind pierdut în gânduri,…
Ce planuri ai vineri seară, pe 8 noiembrie? Vin cu o invitație către tine, să…
Te invităm să ni te alături la următorul nostru club de lectură, dedicat romanului "Lista", de…
Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 a fost câștigat de scriitoarea sud-coreeană Han Kang. Este…
În luna septembrie a avut loc un al doilea club de lectură, de această dată…
Încă un club unde pasionații de lectură din București, Constanța și Brașov s-au reunit pentru…