Acasă Filme Patria mea ești tu » Un serial turcesc captivant

Patria mea ești tu » Un serial turcesc captivant

0
Patria mea ești tu » Un serial turcesc captivant
Sursa foto: playu.ro

De la Suleyman Magnificul n-aș fi crezut că am să mai văd vreun film turcesc. Am zis că una care să joace ca frumoasa ce a interpretat-o pe Hurrem nu am să mai văd. Dar și cel care l-a interpretat pe Suleyman este unul la 1001, căci este același actor care a fost partenerul Șeherezadei.

Am dat seara trecută peste noul serial turcesc ce a început pe Kanal D și m-a prins. Că așa e cu telenovelele astea turcești, ce să faci! După cum spuneam, joacă frumoșii (încă frumoși, deși trecuți de prima tinerețe) Halil Ergenc și Berguzar Korel.

Înainte de toate, să spun DE CE îmi plac filmele turcești

În primul rând, îmi plac toate acele povești care au istorie în spate. Povești de prin istoria Imperiului Otoman. Regizorii turci creează niște scenarii inteligente, de excepție, de-ți fac pielea găină și te fac să nu te poți dezlipi din fața televizorului. Ura și iubirea se întâlnesc și provoacă durere și fericire, transpunându-te într-un anume personaj.
Pe de altă parte, jocul actoricesc este superb, iar muzica, ehee, îți trezește niște trăiri…

Patria mea ești tu

Să trecem la noul serial mai bine. Acțiunea ne duce în anul 1919, unde armata turcă este învinsă de armata greacă, în Balcani.
Cevdet, comandant turc, este împușcat în timpul războiului și luat de armata greacă, ajungând mai târziu un important comandant militar, ce pare că a renunțat la patria lui, la Imperiul Otoman. Între timp, soția lui, Azize, se vede nevoită să-și crească cu greu cei trei copii, văzându-se, deodată, văduvă.

„Este un rol foarte puternic, care m-a făcut să mă identific cu acest om sfâșiat între datorie și dragostea cea mai pură. Cevdet e silit să asiste neputincios la ruina familiei sale, dar și la pierderea femeii iubite. Parcă un blestem se află asupra lui în permanență. Cu toate acestea, el reușește să emane acea forță incredibiă, pe care numai oamenii cu adevărat aleșio au”, a spus Halit Ergenc despre rolul interpretat in serial.

Nu pot să nu vă spun că acest Cevdet a existat în realitate. El a fost erou național al Turciei în perioada Războiului de Independență al Turciei. Cu atât mai mult mă impresionează.

„Patria este sfântă, ca mama ta care udă cu lacrimile sale preșul de rugăciune,
Patria este cea pe care o adori, ca pe copiii tăi pe care îi strângi la piept
Patria este cea pe care o iubești, ca pe o femeie în brațele căreia te cuibărești.
Patria…
Tu ești patria mea!”

Producția va fi difuzată de luni până vineri, de la ora 20.00, pe Kanal D.

Articolul precedent Dantura – cartea de vizită irezistibilă
Articolul următor Flirtul, o regulă a seducției!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!