AcasăReteteReteta de weekend: Cappelletti Prosciutto Crudo

Reteta de weekend: Cappelletti Prosciutto Crudo

Published on

spot_img

Micuță talentată cum sunt (după stare, bineînțeles, că eu numai așa îmi arăt talentele 😅), am zis că e cazul să-mi mișc fundul la bucătărie, că mult timp a mai trecut de când n-am mai pus mâna pe o lingură de lemn sau pe-un făcăleț :))).

În cursul săptămânii nu e loc de testat rețete. Eu ajung destul de târziu acasă, cel mai devreme fiind 19.30, iar dacă se întâmplă așa, am puțin timp să pregătesc ceva, ca apoi să mă uit la un film (la acest FILM, mai exact). Așa că weekendul este singurul care îmi permite să-mi dedic vreo trei ore de stat în bucătărie (sau o jumătate de zi, chiar, depinde de ce am pregătit în meniu).

Bine, să nu credeți că m-am spetit gătind. Nici chiar așa. „Bucătăritul” este ultimul lucru căruia îi acord importanță, pentru că, în perioada asta, sunt multe alte lucruri de făcut. Cum ar fi să-mi „țes” viitorul. Cu grijă, muncă și încredere :).

Cappelletti con prosciutto

Măi, ați văzut că în hipermacheturi sunt tot mai multe fete drăguțe care fac reclamă la paste proaspete? La ele am încercat prima dată Tortellini și sunt buni rău! Se prepară și rapid. Și sunt atât de multe sortimente și atât de bune! Cu spanac, cu ciuperci, cu carne (mai ales ales cele cu carne sunt geniale), cu somon etc. My new obsession is Giovanni Rana, iar de regulă iau câte o reţetă de-ale lui şi o prepar. Numai că azi am ales acest sortiment, de Cappelletti Prosciutto Crudo şi am personalizat după bunu-mi plac :).

Ingrediente

un pachet de Cappelletti Prosciutto Crudo

un căţel usturoi

o lingură smântână

ulei de măsline + unt

sare şi piper

parmezan ras

Mod de preparare

Prima dată se pun pastele la fiert în apa deja clocotită. Giovanni zice să le ţii cinci minute, eu le ţin undeva spre opt-zece minute, să fiu sigură că este fiert conţinutul din interior. Între timp, se pun untul şi uleiul într-o tigaie şi se adaugă usturoiul tăiat fin. Se lasă până se înmoaie, după care se adaugă smântâna, sarea şi piperul. Imediat apoi, se pun pastele fierte, se presară sare şi piper. Iar de aici vă urez poftă bună şi vă duresc un weekend minunat, cel puţin la fel ca al meu :)!

PS: Promit să nu vă mai dau reţete fără poză. Doar că am uitat… Am mâncat repede şi am uitat de poză :D.

PPS: Pentru cine vrea să încerce altceva, îl invit să intre în meniu – „Divertisment”, la subcategoria „Reţete„. Iar pentru cine vrea tot paste, AICI :).

„Be true to yourself and the things that make you happy” (G.R)

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!