Acasă Citate Şah mat!

Şah mat!

2
Şah mat!

sah

„În fiecare zi, dis-de-dimineaţă, după ce cafeaua îmi inundă toate simţurile, începe partida.

Se aşază Sufletul la masă, cu un gram de nebunie și sperantă și deschis spre orice, dispus să zâmbească toată ziua, să se bucure de tot ce e în jur, să savureze fiecare privire aruncată spre realitate cu jurământul că va rămâne prezent în tot ceea ce face.

Apoi apare Mintea. Se aşază elegant la masă, cu o siguranță și o grație greu de descris. A lucrat mult la imaginea sa, doar are atația ani în spate, și-a calculat fiecare miscare, și-a pregăit fiecare şablon pe care îl pune peste fiecare mutare în parte și anticipează toate mişcările Sufletului. Analizează fiecare tresărire, pentru că ea ştie întotdeauna ce e de făcut. Cauză și efect – mândră de ea, mereu are dreptate.

Vedeţi voi, Sufletul acceptă că nu există trecut și viitor, accepta prezentul și faptul că niciodată nu ştie ce o să urmeze, abandonându-se necunoscutului. Este prezent în fiecare clipă și se bucură detaşat de toate. La fiecare mutare optimistă a Sufletului, Mintea contraatacă cu un şablon pe care îl utilizează de când se ştie. Pentru că are experienţă, pentru că mereu trecutul a fost cel mai bun învăţător și stie că nu are cum să dea greș.

M-am săturat!

Azi vreau să-i dau şah mat Minții! Vreau să nu mai las Mintea să anticipeze nimic. Vreau să accept că nu ştiu nimic, vreau să fiu deschisă la nou… Vreau să-mi asum fiecare trăire altfel decât am făcut-o până acum.

Haideţi astăzi să încercam să facem lucrurile altfel, să ieşim din confortul creat cu atâta răbdare…

Eu vreau să renasc, să câştig partida”.

Eckhart Tolle

Articolul precedent Când bei, imaginaţia devine mai bogată…
Articolul următor Rar citesc poezii. Dar se-ntâmplă ca unele chiar să-mi placă :)
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!