AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuScrisoare către Dumnezeu

Scrisoare către Dumnezeu

Published on

spot_img
cute-little-baby-girl-with-pink-hd-wallpaper
Am găsit într-un jurnal mai vechi o foaie împăturită în patru. Scrisoare către Dumnezeu, aşa o numisem la vremea aceea şi voiam să I-o trimit. Nu ştiu ce s-a întâmplat pe urmă, căci rămăsese să vorbesc cu „doamna de la poştă” să mă ajute ea.
Acu, când am desfăcut scrisoarea, am rămas înmărmurită de exprimarea pură și inocentă pe care o avea copilul din mine la vremea aceea. Am rescris acum rugăciunea de atunci, cu aceleeasi cuvinte. Îmi dau seama că rugămințile mele către Dumnezeu sunt mult mai mari, că cer mai multe decât o făceam în copilărie, că, deși am atâtea lucruri pentru care să-I mulțumesc, tot mai cer, și tot mai vreau, și tot mai sper…
Tu, Doamne,
 
Preotul mi-a zis mereu să-mi încep rugăciunea prin a-Ți mulțumi, apoi prin a-mi cere iertare pentru păcatele mele, iar abia apoi prin a Te ruga să mă ajuți. 
 
Așa că Îți mulțumesc din suflet că m-ai ajutat să iau nota 10 la teză. Știu că am enervat-o pe nebuna aia de profă, dar tu mă înțelegi de ce m-am purtat așa. Ea nu suportă că sunt aproape la fel de deșteaptă ca ea.
 
Mi-aș dori să mă poți ierta că am țipat la tati, dar uneori simt că nu-l mai suport. Și oricum, el a țipat primul. De ce să mănânc eu roșiile din ciorbă dacă nu-mi plac? Simt că îmi rămân în gât. Te rog mult să mă înțelegi și să-l faci și pe el să priceapă că eu am crescut și nu mai am 5 ani.
 
Vreau să-Ți mai spun că-mi pare rău că mă cert cu Alin; știu că toți frații ar trebui să se înțeleagă între ei, dar el mă contrazice tot timpul și eu sunt mai căpoasă. Azi i-am dat o palmă peste nas și i-a dat „bulionul”. Dar ai văzut cum mi-a făcut vânt de era să mă lovesc la cap? E animal și merită să-i mai dau câte una.
 
Acum aș vrea să te mai rog cel mai important lucru pentru mine. Să vină mami acasă! Știu că pentru noi muncește atât de mult și că trebuie să plece așa departe, dar eu chiar dacă zic că nu mai sunt mică, am mare nevoie de ea. Îmi place că ne aduce de toate din străinătate, dar vreau să stea și cu noi. (PS: Ea nu m-ar obliga să mănânc ciorba cu tot cu roșii).
 
În final, să ne ții bine pe toți. Să fie mami cu tati sănătoși. Să ne iubești și să ne ajuți mereu. Și dacă ppoți să ne ajuți să terminăm casa, că vreau să am mai repede camera mea. Mulțumesc mult și promit că nu mai uit să spun „Înger, îngerașul meu” înainte de culcare!
 
 

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!