Acasă Retete Şi ţie îţi place fasolea cu afumătură? Iată cum o fierbi ca să nu ai gaze

Şi ţie îţi place fasolea cu afumătură? Iată cum o fierbi ca să nu ai gaze

2
Şi ţie îţi place fasolea cu afumătură? Iată cum o fierbi ca să nu ai gaze

Cred că sunt puţini români care să nu iubească această ciorbă cu multe legume şi costiţă afumată, eventual pusă într-o pâine scoasă din cuptor. De bună ce e, urmează apoi o adevărată „simfonie” de gaze intestinale :D. Nimic anormal, dacă ne gândim de ce acest aliment provoacă balonarea. Fasolea conţine tripsinei (o enzimă secretată de pancreas) și oligozaharide (carbohidraţi greu de descompus).

Există şi pastile în comerţ care ajută atunci când ai probleme cu balonarea şi cu flatulenţa. Sau cărbunele medicinal este, de asemenea, potrivit, pentru că tratează mai multe probleme în acelaşi timp. Însă cel mai bine este să urmezi paşii de mai jos :).

Ţine fasolea cel puţin cinci ore în apă caldă, înainte de a o pune la fiert

Sau chiar de seara ar fi bine să o pui în apă. Eu o ţin cam două ore, de regulă. Iar când o puneți la fiert, ar fi bine să schimbați apa de trei ori.

Bicarbonat de sodiu

Chiar ajută. La patru-cinci litri de apă, pune o linguriţă de bicarbonat. În cazul în care nu ai oală sub presiune, care ar uşura treaba, lasă fasolea bine la fiert (cu morcovi şi ce mai ştiți voi că se pune în ea – a, vreți şi reţeta mea? :D)

Mestecă bine, cu înghiţituri mici.

Sfatul e mai ales pentru mine, care mănânc precum un pelican, după cum am mai spus. Cred că aş fi bună de Cartea Recordurilor. Nu mânânc neapărat mult, dar repede, da :D. Înghiţirea rapidă a mâncării, fără a fi mestecată bine, duce la indigestie. Aşadar, încearcă să mânânci cu înghiţituri cât mai mici ;).

Articolul precedent Cele 10 nevoi umane. Ținem cont de ele?
Articolul următor TEST DE CULTURĂ GENERALĂ: Ești (și tu) grammar nazi or ba?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. Si eu urmez aceeasi procedura, dar rezultatul este minim. Am incercat si cu o lingura de zahar, sau cu o ceapa intreaga pusa la fiert. Cat despre mancat, ai dreptate, trebuie facut cu inghitituri mici, iar mancarea sa nu fie fierbinte. Este laudabila abordarea unei asemenea teme de cercetare :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!