Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Somnul de dimineață

Somnul de dimineață

0
Somnul de dimineață
5967083_back-to-basics-proper-jogging-and-running_t42da889f

Se spune că mari oameni din istorie, precum Hitler, Stalin, Napoleon, obișnuiau să doarmă puțin. Și eu dorm puțin, chiar foarte puțin în ultima vreme. Somnul de dimineață este cel mai dulce și cel mai greu de alungat. Am nevoie de ceva timp și înțelegere dimineața, mai ales în perioada asta, cânt bate vântul, burnițează, e ceață și am auzit că vin și ninsorile.

Am observat că funcționez în felul următor: dacă trag draperia și fac lumină, mă ridic destul de rapid din pat. Mă rog, asta se întâmpla pe timpul verii, când îmi bătea soarele pe față. Dar acum?! Cu vremea asta mohorâtă?!

N-am fost niciodată prea matinală, mereu am programat două telefoane să mă trezească, nu beau cafea, deci mi-e cam greu să mă restartez, să zic așa. Mi s-a întâmplat și să mă trezesc devreme și, într-adevăr, zicala „cine se scoală de dimineață…” este reală. Trezindu-te la prima oră, ai toate șansele să fii mai productiv, mai eficient și, culmea, mai puțin obosit.

Ora 7. Deschid ochii, care sunt umflați de la cele șase ore dormite (sau patru), cu buzele uscate și părul răvășit. Mă uit în oglinda șifonierului și observ cearcănele și fața obosită. Mă uit la ceas și îmi mai acord vreo 10 minute de somn. Niciodată nu stau cât îmi propun și sar ca arsă din lenjeriile moi și calde, fiind conștientă că azi întârzii… din nou!

Articolul precedent De ce-mi iubesc țara
Articolul următor Primul accident de când conduc!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!