Roxana B
Roxana B

Mă simt ca o mămică cu odrasla, care indiferent ce face acesta, ea-l iubește. Că-i sânge din sângele ei și că așa e mama: întotdeauna își va iubi puiul și îl vede ca fiind cel mai frumos copil din lume. Cam așa iubesc eu țara. România e cea mai frumoasă în ochii mei. Nu a declarat nimeni asta, nu a spus-o nimeni în mod oficial. A, de fapt, a scris o jurnalistă anul trecut, pare-mi-se, că țara noastră ar putea fi cea mai frumoasă din Europa. Să vă spun câteva vorbe despre asta, înainte de a începe testul de cultură generală :).

A fost 1 Decembrie. Sărbătoare. Păcat că n-a picat vineri, că altfel am fi avut și joi liber 😁. În fine, treceți peste ce am scris acum, a fost un gând scris rapid. Așadar, s-au făcut 100 de ani. Multă lume mi-a spus să fac un sondaj de opinie (un fel de vox populi), să vedem câți români știu ce am sărbătorit acum două zile. M-am cam săturat să văd cum se promovează incultura, non valorile, tot ce e urât și imoral. De ce simt oamenii plăcere când îi văd pe alții făcându-se de râs? De ce atâta lipsă de empatie? Asta mă întristează mai tare decât faptul că oamenii nu cunosc cu precizie cine cu cine s-a unit, între ce ani și de ce se numește Marea Unire. 

Desconsiderată, jignită, plină de nevoi, cum vreți voi, dar e România. Am prea puține argumente pentru a spune de unde vine iubirea asta. Am mai scris în alte dăți – AICI – despre ea. Haideți la test mai bine:). Este unul dintre cele mai ușoare teste de până acum, o să vedeți 😊.

DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. Lipseste intrebarea: În ce an a fost luată Basarabia,Moldova și Bucovina Romaniei?…căci marea unire a avut loc în 1918….dar trebuie să știm cand a avut loc si marea Împărțire a României!!!

LĂSAȚI UN MESAJ