Acasă Descopera Cultura generala TEST de CULTURĂ GENERALĂ: Cât de multe știi despre România?

TEST de CULTURĂ GENERALĂ: Cât de multe știi despre România?

7
TEST de CULTURĂ GENERALĂ: Cât de multe știi despre România?
Roxana B

Mă simt ca o mămică cu odrasla, care indiferent ce face acesta, ea-l iubește. Că-i sânge din sângele ei și că așa e mama: întotdeauna își va iubi puiul și îl vede ca fiind cel mai frumos copil din lume. Cam așa iubesc eu țara. România e cea mai frumoasă în ochii mei. Nu a declarat nimeni asta, nu a spus-o nimeni în mod oficial. A, de fapt, a scris o jurnalistă anul trecut, pare-mi-se, că țara noastră ar putea fi cea mai frumoasă din Europa. Să vă spun câteva vorbe despre asta, înainte de a începe testul de cultură generală :).

A fost 1 Decembrie. Sărbătoare. Păcat că n-a picat vineri, că altfel am fi avut și joi liber 😁. În fine, treceți peste ce am scris acum, a fost un gând scris rapid. Așadar, s-au făcut 100 de ani. Multă lume mi-a spus să fac un sondaj de opinie (un fel de vox populi), să vedem câți români știu ce am sărbătorit acum două zile. M-am cam săturat să văd cum se promovează incultura, non valorile, tot ce e urât și imoral. De ce simt oamenii plăcere când îi văd pe alții făcându-se de râs? De ce atâta lipsă de empatie? Asta mă întristează mai tare decât faptul că oamenii nu cunosc cu precizie cine cu cine s-a unit, între ce ani și de ce se numește Marea Unire. 

Desconsiderată, jignită, plină de nevoi, cum vreți voi, dar e România. Am prea puține argumente pentru a spune de unde vine iubirea asta. Am mai scris în alte dăți – AICI – despre ea. Haideți la test mai bine:). Este unul dintre cele mai ușoare teste de până acum, o să vedeți 😊.

Articolul precedent Statistică îngrijorătoare: România, pe primul loc la migraţie în UE
Articolul următor VLOG la 32 de ani. Despre curaj :)
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

7 COMENTARII

  1. Lipseste intrebarea: În ce an a fost luată Basarabia,Moldova și Bucovina Romaniei?…căci marea unire a avut loc în 1918….dar trebuie să știm cand a avut loc si marea Împărțire a României!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!