Nu-i nimic rău în a fi zgârcit, e o alegere ca oricare alta. E foarte ok să economisești dintr-o parte ca să dai în alta. E un schimb pe care tu îl faci. Sunt ferm convinsă că nu toate aveți salarii gigantice și, chiar dacă ați avea, tot ați economisi pentru a le da pe haine, make up, accesorii, parfumuri etc. Eu vă voi spune cum să economisiți inteligent.
Mănâncă acasă, și nu în oraș. E bine știut faptul că mâncatul în oraș îți solicită o bună pate din venituri. Este mult mai ieftin să cumperi carne, legume și alte ingrediente și să pregătești mâncarea acasă, din care poți încălzi până la câteva zile. Poți găti de două ori pe săptămână, două-trei feluri și astfel vei ajunge să salvezi o bună parte din bani.
Folosește mașina și mijloacele de transport cât mai rar. Eu prefer să mă deplasez pe jos atât cât e vremea frumoasă. Nu e mult să mergi pe jos nici trei kilometri. Nu o fac ca să economisesc, o fac din nevoia de a face mișcare, dar economisești o sumă frumușică. Du-te la serviciu sau la cumpărături pe jos, dacă îți permite timpul, desigur.
Dacă iei mașina, nu consuma prea mult combustibil. Cum să reduci consumul autoturismului tău? Ei bine, trebuie să nu turezi mașina foarte tare, mai ales la rece, dar nici să o lași subturată. Dacă ai o mașină pe benzină menține turațiile între două și trei mii pentru a nu îți crește consumul, iar dacă tu conduci o mașină diesel, turațiile ei trebuie să se regăsească în intervalul 1.500-2.500. O știu din experiență, conduc ambele tipuri de mașini și pot spune că economisești suficient carburant dacă nu ții motorul pornit atunci când aștepți staționat mai mult de un minut.
Folosește ingrediente pe care le ai la dispoziție în casă în loc de detergenți. Bicarbonatul de sodiu, zeama de lămâie, apa oxigenată sau oțetul sunt doar câteva dintre ingrediente cu care poți înlocui produselele clasice de curățare. Apa oxigenată este un foarte bun înălbitor și înlătură petele de pe rufe foarte eficient, de aceea majoritatea produselor anti-pete sunt pe bază de apă oxigenată. Oțetul dizolvat în puțină apă călduță înviorează culorile covoarelor, în loc de șampoanele costisitoare din magazine. Cu bicarbonatul de sodiu speli foarte eficient cada sau chiuveta fără să ai nevoie de produsele acelea cu miros înțepător.
Înlocuiește medicamentele scumpe, cărora le plătești reclama și eticheta, cu remedii naturiste. Pentru durerile de stomac este foarte eficient ceaiul de sunătoare, o poți culege și usca vara. Tot la capitolul ceaiuri medicinale se regăsește ceaiul de lămâie, împotriva răcelii sau ceaiul de mușețel ai cărui aburi pot trata o infecție intimă ușoară. Mierea este un foarte bun antibiotic pentru durerile în gât, la fel și usturoiul, un adevărat miracol al naturii pentru organismu tău.
Și, pentru că știm că vă plac articolele de tip „Tips&Tricks”, vor urma și altele de acest gen 😉.