Acasă Arhiva Topul celor mai bune filme de dragoste în opinia mea

Topul celor mai bune filme de dragoste în opinia mea

1
Topul celor mai bune filme de dragoste în opinia mea
Topul celor mai bune filme de dragoste în opinia mea

Că vine vorba de filme vechi sau contemporane, romantismul va găsi întotdeauna o cale spre inimile noastre. Poveștile de dragoste siropoase, dramatice sau triste au format, de-a lungul timpului, ideea de ”cum trebuie să arate dragostea”.

Topul celor mai bune filme de dragoste în opinia mea

Însă, de cele mai multe ori, iubirea se aseamănă cu un film dramatic, plin de probleme și suferință. Finalul? Niciodată imprevizibil. Dar nu acesta este, oare, farmecul? Prin urmare, am ales câteva filme de dragoste la care, personal, am scos batista și am lăsat lacrimile să curgă (sau nu).

O iubire imposibilă (In the mood for love)

O dramă romantică are loc în Hong Kong, unde doi soți realizează infidelitatea partenerilor acestora. Filmul a fost produs în 2002, și este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XXI. Filmul nu urmează ideea obișnuită într-o asemenea dramă. Îi observă pe cei doi cum ajung să se îndrăgostească unul de celălalt, umbriți de urmele infidelității, în cea mai tandră și inocentă manieră posibilă.

Inimă neîmblânzită (Untamed heart)

Filmul din 1993 spune povestea nefericirii în dragoste  a unei femei, care își găsește iubirea în timiditatea unui bărbat. Scenele sunt atât de modeste, încât îți topesc inima. Actorii sunt atât de apropiați, iar sentimentele par atât de reale, încât este imposibil să nu te îndrăgostești de film.

 

Jurnalul (The Notebook)

Aici mi-am scos batista, și deși am mai menționat acest film în alt articol, nu îl pot uita nici acum. Povestea de dragoste a doi tineri se transformă într-o luptă pierdută de timp. În final, dragostea adevărată învinge, deși umbrită de bătrânețe și regrete. Filmul a apărut în 2004.

Trilogia ”Before”: ”Before sunrise”(1995), ”Before sunset”(2004) și ”Before midnight”(2013)

Încă o romanță pentru batiste, seria ”Before” dezvăluie iubire care nu se termină ca toate celelalte. De fapt, nici nu este o iubire obișnuită. Atunci când ajungi să-ți vezi iubirea odată la 9 ani, iar sentimentele nu pierd, ci dimpotrivă, se intensifică. Lipsa de comunicare nu-i împiedică pe cei doi să formeze o legătură puternică.

10 lucruri nu-mi plac la tine (10 things I hate about you)

Bonusul acestui film de dragoste adolescentin este Heath Ledger. Filmul anului 1999 este o gură de aer proaspăt în cinematografie. Povestea celor doi adolescenți distruge tiparele cu care eram obișnuiți înainte. Dramatic și amuzant, filmul este un clasic al anilor 90.

Nu-i așa că poveștile de dragoste sunt, cu cât mai diverse, cu atât mai interesante? Iubire este un sentiment atât de frumos și complex, încât a fost, și este, în diverse filme, observată din cele mai ciudate perspective. Aceasta este frumusețea iubirii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!