Acasă Carti Carti dezvoltare personala Tot ce trebuie să știi despre cum se hrănesc sugarii

Tot ce trebuie să știi despre cum se hrănesc sugarii

0
Tot ce trebuie să știi despre cum se hrănesc sugarii
sursa foto: comfyhomemassage.com

Este un fenomen care ia amploare din ce în ce mai tare în țara noastră și nu este deloc sănătos. Vorbesc despre alăptarea incorectă a bebelușilor. Nu sunt mamă, însă sunt un viitor medic, care are câteva sfaturi pentru tine în ceea ce privește modul cum îți poți ajuta copilul, încă de atunci când este mic, să fie sănătos pe parcursul întregii vieți.

Câtă vreme trebuie să ne alăptăm bebelușii?

În primul rând, cea mai mare problemă în ceea ce privește alăptarea este perioada în care oferim hrană de bună calitate bucățicii rupte din noi. Trebuie să știți că perioada MINIMĂ de alăptare este de DOI ani. O să spuneți că după ceva timp laptele este apă chioară sau o să spuneți că vă doare. Ei bine, toate aceste scuze ale femeii moderne au o explicație. În trecut, pe vremea bunicilor noștri, copii erau alăptați și trei, patru ani și erau mult mai sănătoși. Pentru că tot sistemul imunitar al bebelușului depinde de laptele tău.

Îi dai ce este bun din tine, nu ce este rău

Nu te feri să îl alăptezi nici atunci când ești bolnavă, pentru că atunci când ești bolnavă, corpul tău produce anticorpi care să lupte cu diverși viruși, iar tu alăptându-ți copilașul în perioada când ești slăbită nu faci altceva decât să îi dai și lui anticorpii tăi, de care are mare nevoie toată viața.

Poziția corectă care vă ajută pe amândoi

Un aspect foarte important al modului în care bebelușii sunt alăptați este poziția. Foarte puține femei știu toate aceste lucruri. Am să spun aici exact care este poziția corectă în care trebuie să îți hrănești copilul. Te poți ghida după două criterii: fie linia nas-buric, fie linia ureche-umăr-șold. Ce înseamnă asta? Înseamnă că aceste linii trebuie să fie linii drepte, adică nu doar capul bebelușului să fie îndreptat către sânul tău, ci întregul lui corp să fie într-o poziție dreaptă, chiar dacă el este ținut de tine la orizontală. Dacă poziția în care alăptezi nu este cea corectă, nu se formează acea legătură perfectă între tine și pruncul tău, acel vid în gurița lui, care să îl ajute să se hrănească. Astfel că, oricât l-ai ține la sân, el nu se va hrăni. Trebuie să ai mare grijă ca el, nu doar să stea la sân, ci să se și hrănească.

O altă consecință a unei poziții incorecte la alăptat este durerea pe care ți-o provoacă ție la nivelul sfârcului. Alăptatul nu trebuie să doară! Într-adevăr este o senzație pe care nu ai mai simțit-o niciodată, dar ea nu este o senzație dureroasă. Trebuie să te obișnuiești să îți alăptezi copilul pe care îl iubești și căruia trebuie să îi dai tot ce este mai bun din tine.

Laptele de mamă nu poate fi înlocuit cu lapte praf

Suplimentele de lapte praf, oricât de bună ar fi reclama la ele, nu pot înlocui laptele matern, nici în ruptul capului. Ceea ce îi transmiți tu copilului tău alăptându-l nu poate lua de nicăieri din lumea asta, nici măcar de la alt sân al unei alte mame. Pentru că există acea legătură genetică ce se manifestă la un nivel destul de înalt atunci când vine vorba despre dezvoltare. A opta pentru laptele la cutie în locul celui matern este ca și cum ai opta ca embrionul tău să se dezvolte într-o pungă în loc de uterul tău!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!