Acasă Carti Carti dezvoltare personala Stresul ne alterează fericirea

Stresul ne alterează fericirea

0
Stresul ne alterează fericirea
sursa foto: media.glamour.com

Stresul – unul dintre cei mai mari dușmani ai noștri care, de cele mai multe ori, lasă urme adânci în viețile noastre: atât în inimile noastre, cât și pe fețele noastre. Cum să nu te stresezi când ești într-o continuă fugă între serviciu, acasă, cumpărături, curățenie, mâncare? Așa e! Ai dreptate, toate astea ajung să ne modifice percepțiile și ajung să ne facă să ne gândim mult mai mult decât ar trebui la lucruri banale și nu la cele care fac parte din sufletele noastre.

Te stresezi în legătură cu faptul că ar fi trebuit să faci o vizită cuiva drag și nu ai avut timp pentru că a trebuit să îți ajuți o prietenă la ceva sau ai muncit câteva ore suplimentare? Da, draga mea, acesta este doar un exemplu. În realitate ne stresăm din miliarde de motive banale și uităm să ne gândim că noi poate suntem norocoși cu ceea ce avem, uităm să ne bucurăm de lucrurile mici care sunt la tot pasul, lăsând stresul să ne conducă viețile.

Cum să nu te stresezi?

Rețeta este relativ simplă, însă este foarte dificil să o pui în aplicare dacă îți pasă prea mult de ce spune lumea sau lucruri de genul ăsta. Eu știu foarte bine cum este să ai pe cineva care să te bată la cap cu lucruri de genul „ Să nu faci aia că vede lumea și mi-e rușine” și chiar nu este în regulă să te lași influențat de părerea altora. Oamenii judecă, în mod natural, este perfect normal, însă nu trebuie să verbalizeze părerile lor prea mult, și chiar dacă o fac, nu trebuie să îi luăm în seamă. Avem destule lucruri pe cap, credeți că avem nevoie de griji în plus?

Trebuie să încercăm să ne gândim mai mult la sufletele nostre, să ne grăbim mai puțin, să nu ne mai enervăm în trafic, să învățăm să ne pese mai mult de părerile celor apropiați nouă și nu de ale oamenilor cu care nu avem nicio legătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!