Unde este România?

0
Unde este România?

Unde este România? 😢

*Cum a ajuns poporul român să fie atât de plin de ură? Să spună despre o tânără de 20 de ani că a meritat ce i s-a întâmplat și că mai bine murea? De ce, pentru că lucrează într-un serviciu care nu-și face corect datoria?

*Cum poți să lucrezi într-o instituție a statului și să lovești cu brutalitate niște oameni? Cine ți-a dat ție acest drept pe lumea asta?

*Cum să urli și să întrebi cu reproș ce caută copiii la protest? Dar e dreptul oricui să facă asta, e dreptul oricărui cetățean să-și strige amarul! Iar la un protest nu trebuie să stai cu grija că vei încasa niște gaze-n ochi. Nu?

*De cealaltă parte, cum să-ți pui copilul să strige acel slogan hidos împotriva unui partid? În asta constă educația? Cum i-ai explicat xe înseamnă cuvântul “mu!e” când te-a întrebat?

*Mai ales, cum poți să stai cu fundu-n fotoliu și să nu ieși în fața poporului să-i asculți problemele? Măcar o încercare de a discuta cu cei 100.000 de oameni, din care 100 au fost puși pe scandal, că doar ești prim-ministru. Analfabetismul și lipsa de cultură se pot ierta, restul nu.

*Și cum poți să mai rămâi într-o funcție când un popor întreg te urăște? Cât de greu e să-ți dai demisia?

***Așa e, tocmai am spus câte ceva împotriva oricui: a Guvernului, a Jandarmeriei și a protestatarilor. Nu asta e țara de care vorbesc cu atâta mândrie în fața oricărui expat. Și nu zic că sunt mai româncă decât restul. Aseară, eu mă plimbam în partea cealaltă a Bucureștiului, uitându-mă la un film în aer liber. Cât se mai poate. Eu susțin România în modul meu, mărunt pentru unii. Nu știu cam ajuns la ura asta, unde este umanitatea. Românii împotriva românilor. Nu vă doare?

PS: Desigur, este o întrebare retorică. Nu aștept un răspuns. Sunt prea tristă după cele petrecute seara trecută.

#România 🇷🇴

Articolul precedent Pe meleaguri românești: Gura Portiței
Articolul următor Test de CULTURĂ GENERALĂ: Cât de bine cunoști ISTORIA României?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!