AcasăDescoperaCultura generalaViața de noapte la Roma :)

Viața de noapte la Roma :)

Published on

spot_img

Când am ajuns prima dată în Roma, acum vreo șapte ani, dacă nu mai bine, m-am îndrăgostit total și iremediabil de ea cu totul, nu doar de peisaje. De atunci reușesc să ajung aproape în fiecare an. Este ca o a doua casă pentru mine, poate și pentru că aici se află mama. Nu pot spune că este unul dintre cele mai curate orașe pe care le-am vizitat, aș putea spune că Bucureștiul o depășește la capitolul ăsta.

N-am să mă apuc să vă povestesc tot ce am vizitat, pentru că sigur știți care sunt cele mai frumoase și importante puncte turistice din acest superb oraș. Oricum, sunt puține locuri în care voi ajunge. În principiu, programul este așa:

Fontana di Trevi. Toate drumurile par să ducă aici. Și este un loc de care nu te saturi. Nu neapărat ca să-ți pui o dorință (mi-o pun oricum, evident :D), ci pur și simplu să privești apa curgând și încercând a ți-l imagina pe Michelangelo atunci când s-a apucat de treabă în Florența.

Giardino di Arrancia și Giardino delle Rosse. Viața mea ar fi mai tristă fără flori, serios. Este prima dată când vizitez aceste minunate grădini. Uite, d-aia mă văd eu continuându-mi restul vieții la curte: ca să-mi pot permite luxul de a avea multe flori în jur. Dezorientată și fericită, precum o Alice în Țara Minunilor, deja mă văd. Le recomand tuturor iubitorilor de flori și verdeață (bărbați, fără poze în flori, vă rog).

Villa d’Est. Aici voi merge tot pentru verdeață, pentru grădinile minunate de care am auzit, dar și pentru arhitectura renascentistă.

-plajă, în restul zilelor. Cât de mult se poate. Dacă nu m-ar suna mami pe la ora 17.00 (ora Romei), aș sta până seara târziu, atât de lacomă sunt, după cum o spune chiar ea 😅. Nu știu, măi mamă, tu te-oi fi apucat de mine pe plajă sau chiar în apă, da’ nu vrei să-mi zici 😍.

Acum haideți să vă spun cum este Roma noaptea. Asta pentru că sunt câteva persoane care îmi spun tot timpul că vor să vadă Roma prin ochii mei, la fel cum văd Bucureștiul sau orice alt loc în care ajung.

Nu am ieșit niciodată seara foarte târziu să văd Roma. Totul se rezuma la vizitat cât de mult în timpul zilei. Așa că vara asta am zis să văd puțin și din minunile orașului pe timp de noapte. Spuneam mai sus „superb”, dar cred că e un cuvânt prea mic pentru Roma. Pietrele cubice mă duc cu gândul la Centrul Vechi din București, dar sigur, nu se compară. Viață de noapte există în orice oraș din lume și oriunde te poți distra. Pub-uri, restaurante, cafenele, dar mai ales gelateriile te atrag astfel încât să-ți pară că Roma este un loc unic. De la Colosseo am luat-o la pas, am ajuns in Piața Venezia și m-am oprit la Fontana di Trevi, de care spuneam mai sus. Toate atracțiile sunt luminate și în orice loc te poți opri să privești totul de pe o bancă ori să faci poze (din păcate,eu nu am un aparat foto și nici un telefon genial care să fie priceput la asta).

Mi-ar fi plăcut să ajung și într-un club. Încă mă simt tânără pentru asta :D, însă ar fi însemnat ca azi să dorm toată ziua, și nu acesta era scopul. Dar pe scurt, pentru că deja am lungit postarea, Roma are ceva aparte, probabil că Italia cu toate orașele ei, deși eu n-am ajuns decât în două dintre frumoasele ei orașe. Roma este un oraș pe care îți dorești să-l vizitezi oricând, indiferent de anotimp. Iar noaptea, dacă ai cu cine, te poți distra până-n zori. Sau doar să stai la o pizzerie, să mănânci, să bei o bere, să mergi mai încolo la o înghețată, să te oprești să asculți niște băieți drăguți cântând live pe stradă…, să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci.

PS: Revin cu poze :).

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...
error: Content is protected !!