Îmi place, uneori, să mă „joc” în bucătărie. Cam la fel de mult cum o fac cu cuvintele, scuzată fie-mi cacofonia. Dar pasiunea asta pentru gătit nu are loc zilnic, iar cel mai mult îmi place să o fac pentru doi. Și dacă nu mai ești în doi, aia e, tot trebuie să mănânci 😃.
Motivul pentru care nu postez prea multe reţete este că nu am un aparat de fotografiat profesionist care să arate mâncărurile astfel încât să vă lase gura apă. Aşa că postez mai rar, iar dacă mergeţi pe mâna mea şi folosiţi ingredientele aşa cum vă spun, nu veţi da greş, chiar dacă fotografia nu vă face cu ochiul. Aşa cum am spus la început, voi scrie reţete uşoare pentru că nu-mi place să mă complic cu mâncăruri greu de făcut.
Pipote „beţive” cu garnitură de ciuperci
Această reţetă a luat naştere din două combinaţii, de la două persoane diferite: pipotele de la una, ciupercile de la cealaltă 😁.
o caserolă pipote + inimi
2 pahare vin alb sec
cimbru, piper, delikat
ulei de măsline
o caserolă ciuperci Pleuretus
o legătură pătrunjel
4-5 căţei de usturoi
Pipotele şi inimile se spală foarte bine, după care se condimentează cu cimbru, piper şi delikat (PS: eu despic inimile pentru a elimina cheagurile de sânge). Amestecate bine, se pun în tigaie (eu m-am obişnuit cu wok-ul, mai ales că este mai mare, mai adânc) cu puţin ulei de măsline şi se lasă la foc mic, neacoperite, până când încep să se facă. Apoi se adaugă puţin câte puţin vin, tot la foc mic şi se amestecă din când în când. Le guşti şi, în caz că nu sunt foarte fragede, mai adaugi vin şi le laşi încă puţin, să se „îmbete” bine de tot :).
Ciupercile se taie fâşii lungi şi se adaugă într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se adaugă usturoiul tocat cât de mărunt se poate, se mai lasă câteva minute pe foc, după care se adaugă pătrunjelul. Eu pun cât de mult se poate, pentru că îmi place şi pentru că este foarte sănătos (conţine multă Vitamina C şi nu numai).
Cam asta este reţeta mea pentru diseară. După cum vedeţi, foarte simplu de făcut când vrei ceva gustos şi rapid. Vă rog, fără critici prea multe, acesta nu este un blog culinar, după cum bine ştiţi (se pare că mă tot scuz cu chestia asta, n-am prea mare încredere în mine; la adicătelea, este doar o mâncare, pe care o puteţi testa or ba). Mulţam!