Acasă Educatie Descopera Șapte alimente care te hidratează din interior

Șapte alimente care te hidratează din interior

0
Șapte alimente care te hidratează din interior
Sursa foto: agenciasinc.es

Hidratarea pielii cu creme și măști nu este suficientă. Pentru a menține pielea sănătoasă, fermă și radiantă, trebuie să incluzi în dietă alimente bogate în apă și substanțe nutritive. Iată care sunt principalele alimente care hidratează tegumentul din interior.

Apa

Apa este principala sursă de hidratare a pielii. Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te trezești este să bei un pahar cu apă. Organismul are nevoie de apă, deoarece în timpul nopții se deshidratează.

Avocado

Avocado este sursă bogată de vitamine, minerale, acizi grași esențiali, fibre și proteine. În plus, acest fruct îmbină aromele dulci și sărate, conținând substanțe nutritive esențiale pentru îngrijirea pielii din interior. De asemenea, avocado mai poate fi inclus în prepararea unor măști faciale nutritive, care pot fi aplicate pe piele o dată pe săptămână. Vei obține un efect radiant instantaneu.

Ulei din semințe de in

Uleiul din semințe de in este sursă importantă de acizi grași Omega-3. Aceștia oferă pielii grăsimi sănătoase. Aplică seara pe pielea curată un strat subțire de ulei din semințe de in, masând prin mișcări circulare. Păstrează uleiul într-o sticlă etanș și într-un loc ferit de lumină. În acest fel nu se va oxida și nu își va pierde proprietățile.

Pepene roșu

Pepenele roșu are un conținut de aproximativ 90% apă. Din acest motiv, este fructul ideal pentru vară. În plus, pepenele este sursă bogată de vitaminele A, B, și C, precum și minerale ca mangan sau potasiu. Aceste substanțe nutritive hrănesc și hidratează tegumentul din interior, lăsându-l strălucitor și lipsit de imperfecțiuni.

Castravete

Castravetele este foarte bun pentru piele. Nu numai că este recomandat spre consum, ci el poate fi aplicat direct pe piele. Pe lângă hidratarea pielii, previne acneea, luptă împotriva inflamației, vindecă arsurile și ține sub control excesul de sebum.

Măr

Datorită conținutului ridicat de acid malic și acid tartric, mărul este considerat unul dintre cele mai bune fructe pentru piele. Aceste două componente favorizează eliminarea celulelor moarte ale pielii. Este recomandat să mănânci mărul cu tot cu coajă. Acolo se găsesc majoritatea substanțelor nutritive.

Pară

Para este un alt fruct bogat în apă. În plus, ea se distinge datorită conținutului mare de siliciu, mineral care ajută la regenererea pielii și a cartilajelor. Mănâncă o pară în fiecare zi. Pielea ta își va recăpăta strălucirea.

Sursa foto: agenciasinc.es

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!