Acasă Educatie Descopera Alimentele care suprimă pofta de mâncare

Alimentele care suprimă pofta de mâncare

0
Alimentele care suprimă pofta de mâncare
Sursa foto: demandstudios.com

Credeai că alimentele îți țin doar de foame? Ei bine, chiar dacă pare greu de crezut, există câteva produse alimentare care au capacitatea de a reduce pofta de mâncare, care este cauzată de producția secrețiilor acide din stomac.

Știm că alimentația zilnică trebuie să fie una echilibrată, deoarece este esențială pentru prevenirea diferitelor probleme de sănătate, dar trebuie să mai știm că ceea ce mâncăm nu satisface de multe ori foamea. De aceea, ar trebui să mâncăm alimente sățioase sau care suprimă apetitul. Iată care sunt alimentele care taie pofta de mâncare:

Morcovul

Morcovul este o sursă bogată de fibre și caroten. Când morcovul este mâncat ca gustare, fără altceva alături, fibrele pe care le conține pot reduce producția de acizi pe care stomacul o produce și care provoacă senzația permanentă de foame.

Zmeura

Dulceața de zmeură este cunoscută pentru sațietatea pe care o oferă. În plus, zmeura este unul dintre cele mai bogate surse de fibre și macronutrienți. Mănâncă 30 de grame de dulceață sau gem de zmeură la micul dejun.

Fulgii de ovăz

Dacă vrei să te menții sătulă și energică întreaga zi, mănâncă la micul dejun un bol de fulgi de ovăz cu iaurt. Aceste cereale sunt bogate în carbohidrați sănătoși și antioxiodanți.

Ardeiul gras

Această legumă (roșie, verde sau galbenă) conține o cantitate mare de apă și antioxidanți. Include-o în salată alături de alte verdețuri sau mănânc-o crudă.

Semințele de in

Datorită cantității mari de proteine, acizi grași Omega-3 și antioxidanți, semințele de in reduc senzația de foame. În plus, sunt foarte sănătoase și recomandate pentru micul dejun.

Mazărea

Mazărea verde este sursă bogată de fibre și proteine. Aceste două substanțe nutritive scad cantitatea de acizi produși de stomac, reducând astfel pofta de mâncare.

Pe lângă produsele pe care le mâncăm în fiecare zi, cele enumerate mai sus nu trebuie să lipsească din alimentație. Ele pot fi incluse prin rotație, bucurându-te astfel de efectele pozitive pe care le au asupra organismului și, implict, asupra greutății corporale. În plus, nu uita că numărul de calorii consumate într-o zi trebuie să fie de 2.000. Așadar, dacă vrei să te menții în formă, acordă atenție alimentației!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!