AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuAm 30 de ani şi nu vreau să mă mărit... încă. Problemă?!

Am 30 de ani şi nu vreau să mă mărit… încă. Problemă?!

Published on

spot_img

156963377

Aşa mult mă oboseşte întrebarea „Tu când te măriţi?” de nu aveţi idee. Încep să mă întreb dacă dorinţa mea de a mă căsători provine de la mine sau de la cei care mă presează non-stop. Întotdeauna am fost genul de fată romantică, visătoare, îndrăgostită, pentru care cea mai mare realizare ar fi să se îmbrace în rochie albă de mireasă şi să crească doi-trei prichindei alături de omul iubit. Da, aşa definesc eu fericirea şi împlinirea. În doi.

Familia mea este cea mai dornică să mă vadă căsătorită şi să ofer şi eu nişte nepoţei. La fel şi restul înţelepţilor din familie, care îmi tot dau exemple de cutare şi cutărică. Bunică-mea, cel puţin, pentru asta trăieşte. Sunt singura din neam care nu s-a căsătorit. Şi care n-are copii, desigur. „Uite, până şi vară-ta asta de 20 de ani s-a măritat şi a făcut copil. Tu ce mai aştepţi?”.

Really, man?!? E o laudă că vară-mea asta mică a renunţat la şcoală, s-a îndrăgostit de un ţigan (no offence) şi a fugit cu el? Sau pentru altă verişoară care are cinci copii până la 25 de ani? Sau pentru alta care nu-şi permite să-i ofere copilului ei tot ce acesta îi cere într-un magazin cu jucării? Nu, mulţumesc. Eu, viaţa asta, nu vreau să o duc. Nu aşa.

Pe vremuri era mai simplu. Terminai o şcoală, fie că era facultate sau profesională, statul avea grijă să-ţi dea casă şi serviciu, era logic şi normal să te căsătoreşti, fără prea multe dubii sau dileme. Nu stăteai să-ţi pui banii deoparte pentru rate, nu cheltuiai aşa mult pe mâncare, aveai un concediu pe care ţi-l permiteai an de an şi lucrurile mergeau bine. Cum se hrănea gura ta şi a partenerului/partenerei, se găsea şi pentru copilaşi de mâncare. Mai mulţumeşte-te şi acum dacă poţi. Şi de ce te-ai mulţumi, la urma urmei? Înainte erai îndoctrinat, azi ai libertate de alegere din multiple părţi.

Nu, nu e momentul să mă căsătoresc. Nu a fost niciodată momentul pentru asta. Trebuie să fiu 100% sigură de sentimentele mele faţă de persoana cu care sunt şi să am încredere în relaţia noastră. Dacă am şi cel mai mic dubiu şi mă gândesc că „dacă nu merge?”, atunci este o problemă.

Plus că… n-am împlinit încă 30 de ani. La anu’, pe vremea asta, când voi avea 30 de ani şi un pic, poate am să fiu cerută de soţie. Who knows? ;).

 

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

Cum te schimbă publicarea unei cărți? Te copleșește succesul? :)

Haideți că tare mă amuză și pe mine a doua întrebare din titlu:). Dar...
error: Content is protected !!